Edició 4.500 (des del 27/09/2007)
Edició 4.500 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 1 febrer 2019

L’artista italiana Chiara Bersani encarnarà l’unicorn a la sala Hiroshima a la performance Gentle Unicorn

L'artista acaba de rebre el premi UBU a la millor intèrpret menor de 35 anys a Milán

Redacció.- Dissabte 2 i el diumenge 3 de febrer, l’artista italiana Chiara Bersani presenta a la sala Hiroshima la performance Gentle Unicorn, en col·laboració amb el Festival SÂLMON< i Graner centre de creació.

Chiara Bersani, que acaba de rebre el premi UBU a la millor intèrpret menor de 35 anys a Milán, declara: «Jo, Chiara Bersani, de 98 cm d’alçada, em declaro carn, músculs i ossos de l’Unicorn. Sense conèixer el seu cor, intentaré donar-li el meu alè, els meus ulls. Recolliré la imatge d’ell; faré un vestit destinat a convertir-se, primer en armadura i després en pell. En el diàleg entre la meva forma que actua i la seva forma que vesteix, descobrirem els nostres moviments; petons, salutacions, badalls.»

Gentle Unicorn és un solo d’una bellesa i intel·ligència sorprenents. En ell, Bersani aborda la figura i l’imaginari de l’unicorn des de la seva pròpia fisicitat. L’artista presenta una partitura de moviment senzilla; l’unicorn es trasllada en l’espai mentre desplega petits gestos que s’amplifiquen gràcies a la subtilesa de la seva qualitat interpretativa. El seu transitar és absolutament captivador; la coreògrafa sap col·locar els accents justos i dirigir amb geni la nostra mirada; jugant amb la tensió que crea el seu cos en diferents perspectives, sobre un espai escènic minimalista, Bersani encarna aquesta criatura fantàstica que esdevé terriblement humana.

Chiara Besani ha treballat com a intèrpret per a reconegudes companyies contemporànies com La Tristura, Alessandro Sciarroni, Babilonia Teatri, Jérôme Bel o Marco d’Agostin i acaba de rebre el premi UBU a la millor intèrpret menor de 35 anys a Milán.

El projecte Gentle Unicorn, recolzat en residència pel Graner i en relació amb el Festival Santarcangelo, arriba a la Sala Hiroshima gràcies a la col·laboració amb el Festival SÂLMON<.Música

Els Guardianes del Puente celebren el seu vintè concert

02/12/2010
Tendències

La FiM Vila-seca clou la seva 13a edició amb ple absolut

13/05/2012
Cinema

El Premi Talents del D’A 2015 recau en la pel·lícula “Juana a los 12”

04/05/2015
Cinema

Germinal Vicente parla de la 48a edició del Festival Confrontation

02/04/2012 08:17