Edició 4.662 (des del 27/09/2007)
Edició 4.662 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 3 juny 2014

L’art contemporani emergent de Swab Barcelona torna a decorar les escales del metro

La iniciativa s’anomena “Swab Stairs” i forma part del programa “Swab Off” i del projecte cultural TMB Cultura

En el marc de la 7a edició del Swab Barcelona, Fira Internacional d’Art Contemporani, que tindrà lloc del 2 al 5 d’octubre a la Fira de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Swab i Kognitif prèviament han convidat algunes de les més prestigioses escoles d’art de la Ciutat Comtal a presentar, entre els dies 5 i 15 de juny, una obra artística en algunes de les estacions més rellevants del metro de Barcelona.

La iniciativa s’anomena “Swab Stairs” i forma part del programa “Swab Off” i del projecte cultural TMB Cultura, de la Fundació TMB. Els objectius són vincular el món acadèmic en la transformació creativa del paisatge, assegurar la presència de Swab a la ciutat i oferir als estudiants la possibilitat d’exhibir les seves creacions davant la mirada dels usuaris que es desplacen diàriament en metro.

Concretament, es mostraran reproduïts en vinil els millors treballs dels alumnes de les vuit escoles d’art i disseny participants, enguany, procedents d’arreu de Catalunya (EADT de Tarragona, IED, Pau Gargallo, ESDAP La Llotja, ESDI, Elisava, ERAM de Salt i ESDAP d’Olot). Es tracta de reproduccions sobre vinil que estaran instal·lades en 8 escales d’accés de les estacions de metro de Passeig de Gràcia (L2 i L4), Liceu (L3), Drassanes (L3), Jaume I (L4) i Sagrada Família (L5).

Els projectes escollits són: “Tú decides de que lado estás”, de Leticia Domken (La Llotja); “Noranta anys en línia”, d’Alberto Aranda (Elisava); “Cultivando un mundo mejor”, de Stefania Osk (IED); el projecte col·lectiu “La pell sota l’asfalt” (ESDAP Olot), “Supervivents” d’Oriol Arnedo (ESDI), “Bycing” de Jordi Capilla (Pau Gargallo), “Un par de Baldosas” de Juan M. Malet i Judit Capell (ERAM de Salt) i “Vibració”, de Maria Carme Peralta (EADT de Tarragona).

Dijous 5 de juny, a les 12.00 hores, hi haurà un acte de presentació en què s’atendrà els mitjans de comunicació, al vestíbul principal de l’estació de Passeig de Gràcia de la línia 2 de metro (accés Cinema Comèdia).

A l’acte hi participaran Joaquín Díez-Cascón, director de Swab Barcelona, Myrka Borachok, directora del Servei de Projectes Culturals de la Fundació TMB i els artistes de les obres escollides. En una pantalla es podran veure les obres presentades i les guanyadores, una de les quals està ubicada a les escales d’accés d’aquesta mateixa estació.

> Informació complementària

artculturadissenyescalesmetromuralsSwab BarcelonaSwab StairsTMB

Tendències

Taller Construeix la urbs

04/03/2013
Cinema

Gerard Butler protagonitza “Objetivo: Londres”, amb Morgan Freeman i Aaron Eckhart

08/04/2016
Arts

S’inicia la tercera edició d’Inund’Art

29/04/2008
Escenaris

Marc Parrot, músic i director de la coral de Casal Rock (TV3)

07/06/2009 6:34''

Es creen les Beques Granés Fundació de l’IDIBGI en l’àmbit de la discapacitat

Es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l'àmbit de la discapacitat

Redacció.- Granés Fundació i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), en el marc del conveni de col·laboració signat per ambdues parts, han acordat promoure una convocatòria de beques que es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l’àmbit de la discapacitat. Aquest programa té com a finalitat la contractació de joves […]