Edició 3.672 (des del 27/09/2007)
Edició 3.672 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 10 maig 2014

L’Any Vinyoli aterra al Museu de la Vida Rural en forma de Bèstia

Edicions Poncianes publica dins la seva col·lecció Bèsties un llibre pòster de Joan Vinyoli en commemoració del seu centenari

Joan Vinyoli va néixer un 3 de juliol de 1914 i va morir un 30 de novembre de 1984. Just un mes abans que es commemori el centenari de la seva mort, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí s’uneix als actes de l’Any Vinyoli i presentarà el proper divendres 9 de maig a les set de la tarda una nova publicació d’homenatge al poeta barceloní. En aquest cas es tracta d’una tria seleccionada dels seus versos que s’incorpora a la col·lecció Bèsties, l’últim artefacte d’Edicions Poncianes. S’encarregaran de la presentació de l’acte el poeta i vicepresident de la Fundació Lluís Carulla, Jordi Carulla-Ruiz, i el poeta i comissari de l’any Vinyoli, Jordi Llavina.

A banda de la presentació pròpiament dita, l’acte comptarà amb una petita introducció a l’obra i la vida de Vinyoli i finalitzarà amb un recital dels seus millors versos, massa desconeguts encara. Versos com aquests que clouen el poema La terra:

“Diré tan sols: empara’m, terra, damunt la teva falda i en els ulls posa’m la mà feixuga de silenci. M’adormiré en la tarda blava.”

Vinyoli s’incorpora a la sèrie Bèsties, una aposta per un nou format d’Edicions Poncianes, que recull seleccions de versos emblemàtics de poetes universals en format de pòster. A banda dels fragments triats (traduïts per poetes actuals), trobem una imatge icònica d’aquests poetes que, amb Vinyoli, sumen la setena bèstia. L’han precedit Samuel Beckett, Marguerite Duras, Pier Paolo Pasolini, Stéphane Mallarmé, Guillaume Apollinaire i Walt Whitman. Tots ells es podran veure també el dia de la presentació.

> Informació complementària

Espluga de FrancolíJoan VinyoliMuseu de la Vida Ruralpoesiasèrie Bèsties

Música

Acustiqueta, el festival familiar de l’acústica de Figueres

23/06/2014
Escenaris

Dos joves japonesos guanyen la 14ª edició dels premis Montsalvatge

24/11/2008
Música

Els Raydibaum presenten ‘Per fi potser demà’

30/03/2011 06:03
Música

Roigé presenta la seva proposta de cançó d’autor a la Fira Mediterrània de Manresa dins la programació d’Humus Mediterrani

13/10/2015