Edició 4.097 (des del 27/09/2007)
Edició 4.097 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 9 març 2018

L’aclamat tenor Jonas Kaufmann, al Liceu

Redacció.- El Gran Teatre del Liceu porta per primera vegada a Barcelona el tenor de fama internacional Jonas Kaufmann en una producció d´òpera. Serà amb l’Andrea Chénier de Giordano dirigit per David McVicar i sota la batuta de Pinchas Steinberg. Aquesta imponent producció de la Royal Opera House Covent Garden de Londres, el Centre Nacional d’Arts Escèniques de Beijing i l’Òpera de San Francisco es va estrenar el 2015 amb el mateix Kaufmann al capdavant del repartiment, que aquest cop compartirà amb figures de primer nivell com la soprano Sondra Radvanovsky, el baríton Carlos Álvarez o la soprano Anna Tomowa-Sintow. Les crítiques de l’estrena a Londres de 2015 van ser unànimes amb el tenor del moment, del qual van assegurar “és difícil imaginar un Kaufmann millor” (The Guardian) o “va ensorrar el teatre amb el seu preciós cant” (The Independent).

Jonas Kaufmann va néixer a Munic, on va estudiar cant a la Hochschule für Musik und Theater München. Va començar la seva carrera al Teatre d’Òpera de Saarbrücken, i poc després va esdevenir membre de l’Òpera de Zuric. Després de debutar a Nova York l’any 2006, no ha deixat de cantar als principals teatres d’arreu del món, com el Teatro alla Scala de Milà, Opéra National de París, Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper de Munic o Royal Opera House de Londres, entre d’altres. L’any 2011 va protagonitzar un concert amb piano, amb Helmut Deutsch, a l’Òpera de Nova York, esdeveniment que no es produïa des del recital de Luciano Pavarotti de l’any 1994.

El seu repertori inclou òpera italiana, francesa i alemanya, així com Lieder francès, anglès i alemany, a més d’oratori i opereta. Les seves actuacions a Londres, Nova York o Milà s’han pogut veure arreu del món gràcies al cinema. El mes de juny passat va debutar en el rol d’Otello (Verdi) a Londres, un esdeveniment que va cridar l’atenció a nivell mundial. Va debutar al Gran Teatre del Liceu la temporada 2004/05 amb la Missa Solemnis (Beethoven), i hi ha tornat per interpretar el cicle Lieder Winterreise (2013/14).

 

Gran Teatre del LiceuJonas Kaufmann

Exposicions

La Barcelona Design Week 2014 obre la 4a edició del Barcelona Design Festival amb un programa de 70 activitats

02/06/2014
Exposicions

Els Impressionistes baten rècords a CaixaForum Barcelona

23/11/2011
Tendències

Art avançat al CCCB

23/05/2011
Tendències

Inauguren el Centre de Visitants del Gironès

27/03/2011