Edició 3.650 (des del 27/09/2007)
Edició 3.650 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 16 gener 2013

L’Academia del Cinema Català incorpora sis nous Membres d’Honor

Macari Gómez, Bigas Luna, Tomàs Pladevall, Montserrat Salvador i Carles Santos seran distingits amb el nomenament honorífic . L’actriu Anna Lizaran rebrà la distinció a títol pòstum

Les actrius Anna Lizaran i Montserrat Salvador, el cartellista Macari Gómez, el director i guionista Bigas Luna, el músic Carles Santos i el director de fotografia Tomàs Pladevall seran nomenats nous Membres d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català per la seva trajectòria professional i contribució al cinema.

La recent pèrdua d’Anna Lizaran, que havia estat informada del reconeixement dels seus companys la setmana passada, converteix el nomenament en una distinció a títol pòstum. La Junta Directiva de l’Acadèmia ha volgut mantenir el reconeixement a la seva destacada i extensa carrera de més de 40 anys, un llegat inesborrable. L’estimada actriu, compromesa fins al final amb la seva professió, havia rebut la notícia amb il·lusió i agraïment pocs dies abans de morir.

El nomenament d’aquests sis professionals es formalitzarà el proper dimarts 22 de gener a les 12.30 hores al Palauet Albéniz (Av. de l’Estadi 65, Sants-Montjuïc), en un acte d’homenatge presidit per l’Excm. Sr. Xavier Trías, Alcalde de Barcelona. Posteriorment, Montserrat Salvador, Macari Gómez, Bigas Luna, Carles Santos i Tomàs Pladevall s’afegiran a la tradicional foto de família amb els nominats als V Premis Gaudí.

Ja són Membres d’Honor d’aquesta institució Montserrat Carulla, Carme Contreras, Manel Esteban, Josep Mª Forn, Teresa Gimpera, Roman Gubern, Antonio Isasi-Isasmendi, Josep Maixenchs, Fermín Marimón, Joana Martí, Gregory Nava, Arnau Olivar, Antoni Padrós, Jesús L. Pérez, Josep Antoni Pérez, Josep Maria Queraltó, Àngel Santacreu, Jordi Savall i Julieta Serrano.

> Informació complementària

academia del cinemaanna lizaranbigas lunacarles santoscatalunyamacari gomezmembres d'honormontserrat salvadortomas pladevall

Música

L’Auditori acull la presentació del segon disc de The Gramophone All Stars, ‘Levitant a la deriva’

09/11/2011 08:31
Escenaris

Huis clos inaugurarà la Sala Atrium de Barcelona

16/01/2011
Cinema

Paco León ens porta la comèdia eròtica “Kiki, el amor se hace”

01/04/2016
Escenaris

Teatre solidari a Maçanet de la Selva

03/03/2010