Edició 3.893 (des del 27/09/2007)
Edició 3.893 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 16 gener 2013

L’Academia del Cinema Català incorpora sis nous Membres d’Honor

Macari Gómez, Bigas Luna, Tomàs Pladevall, Montserrat Salvador i Carles Santos seran distingits amb el nomenament honorífic . L’actriu Anna Lizaran rebrà la distinció a títol pòstum

Les actrius Anna Lizaran i Montserrat Salvador, el cartellista Macari Gómez, el director i guionista Bigas Luna, el músic Carles Santos i el director de fotografia Tomàs Pladevall seran nomenats nous Membres d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català per la seva trajectòria professional i contribució al cinema.

La recent pèrdua d’Anna Lizaran, que havia estat informada del reconeixement dels seus companys la setmana passada, converteix el nomenament en una distinció a títol pòstum. La Junta Directiva de l’Acadèmia ha volgut mantenir el reconeixement a la seva destacada i extensa carrera de més de 40 anys, un llegat inesborrable. L’estimada actriu, compromesa fins al final amb la seva professió, havia rebut la notícia amb il·lusió i agraïment pocs dies abans de morir.

El nomenament d’aquests sis professionals es formalitzarà el proper dimarts 22 de gener a les 12.30 hores al Palauet Albéniz (Av. de l’Estadi 65, Sants-Montjuïc), en un acte d’homenatge presidit per l’Excm. Sr. Xavier Trías, Alcalde de Barcelona. Posteriorment, Montserrat Salvador, Macari Gómez, Bigas Luna, Carles Santos i Tomàs Pladevall s’afegiran a la tradicional foto de família amb els nominats als V Premis Gaudí.

Ja són Membres d’Honor d’aquesta institució Montserrat Carulla, Carme Contreras, Manel Esteban, Josep Mª Forn, Teresa Gimpera, Roman Gubern, Antonio Isasi-Isasmendi, Josep Maixenchs, Fermín Marimón, Joana Martí, Gregory Nava, Arnau Olivar, Antoni Padrós, Jesús L. Pérez, Josep Antoni Pérez, Josep Maria Queraltó, Àngel Santacreu, Jordi Savall i Julieta Serrano.

> Informació complementària

academia del cinemaanna lizaranbigas lunacarles santoscatalunyamacari gomezmembres d'honormontserrat salvadortomas pladevall

Música

TXARANGO és el grup sorpresa que obrirà el Festival Strenes al terrat de la Rambla de Girona

24/03/2017
Escenaris

El Mag Oli ens ensenya els trucs del seu ofici

11/07/2011 06:59
Lletres

Arriba l’edició alemanya de Córrer o morir de Kilian Jornet

23/04/2013
Música

Els Catarres estrenen el seu nou disc ‘Postals’ al Festival Strenes amb entrades exhaurides

09/04/2013