Edició 4.665 (des del 27/09/2007)
Edició 4.665 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 20 setembre 2019

L’Acadèmia Catalana de la Música celebra demà la primera edició dels Premis Alícia

Jordi Savall premiat per la seva excel·lent trejectòria i creativitat

Redacció.- La cerimònia d’entrega de la primera edició dels Premis Alícia tindrà lloc demà 21 de setembre a les 19.00 hores al teatre de L’Atlàntida de Vic. Enguany un total de 40 professionals i entitats del sector musical opten a un dels guardons que es lliuraran durant l’acte.

Durant l’esdeveniment es comptarà amb les actuacions de diferents artistes catalans com El Petit de Cal Eril, el cor femení Voxalba, Magalí Sare i Manel Fortià, Orpheus XXI, l’orquestra de refugiats de la Fundació de Jordi Savall, i la banda The Black Barbies.

Els guanyadors seran reconeguts amb un guardó creat per la il·lustradora i escultora Carme Solé i Vendrell, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura.

L’objectiu d’aquests reconeixements és donar valor i visibilitat a la música produïda a Catalunya així com a aquelles entitats que hi treballen. Els premis s’entregaran anualment a aquells projectes o propostes que fomentin els valors artístics, culturals, socials i creatius de la música i destaquin per la seva alta qualitat.

Nominats
Els Premis Alícia estan conformats per 11 categories: Autoria, Interpretació, Interdisciplina, Talent emergent, Producció discogràfica, Directe, Projecte social, Projecte educatiu, Internacionalització, Periodisme musical i Trajectòria.

A diferència de la resta de categories, que han estat sotmeses a un procés de votació entre els acadèmics, la Junta directiva de l’Acadèmia Catalana de la Música ha decidit atorgar el Premi a la Trajectòria al mestre Jordi Savall per la seva excel·lència creativa, interpretativa i professional així com pel seu ampli reconeixement internacional i el desenvolupament d’unagran tasca pedagògica i social.

Primera Edició dels premis Alícia
Els finalistes dels Premis Alícia han estat escollits pels acadèmics i entitats de l’Acadèmia Catalana de la Música mitjançant una sèrie de votacions.

Els Premis Alícia estan impulsats per l’Acadèmia Catalana de la Música. D’ençà de la seva fundació el 2011, l’Acadèmia ha anat articulant-se amb la voluntat de treballar per resoldre les mancances del sector musical de forma conjunta i generar solucions de consens per vertebrar-lo.

Els Premis Alícia compten amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Fundació SGAE, l’Associació d’Intèrprets o Executants (AIE), l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació L’Atlàntida.

academia catalanacataulunyajordi savallmusicapremis alícia

Escenaris

Quina és la millor havanera de la història?

26/04/2016
Cinema

Jaume Figueras, crític de cinema

27/05/2008 4:53''

Neix Jornal.cat, el primer diari d’economia i consum en català

07/10/2008
Cinema

La pel·lícula de Filmax es va presentar al Festival de Sitges

11/10/2007 2:40''

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona-FITAG arriba a les vint edicions

Es celebrarà del 25 al 29 d’agost

Redacció.- El FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) es portarà a terme del 25 al 29 d’agost i aquest 2020 arribarà a les vint edicions. Per tant, el festival d’enguany serà una celebració, tant teatral com per a la ciutat i els seus actors i actrius amateurs. Una de les activitats programades en […]