Edició 4.812 (des del 27/09/2007)
Edició 4.812 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 18 novembre 2020

L’Acadèmia Catalana de la Música estrena el documental “Rere el mirall, la música”

El film, dirigit per Alexis Borrás i produït per l'Acadèmia i Digital Films, s'estrena el proper dilluns 23 a TV3

Redacció.- Aquest any, i degut a la crisi sanitària, l’Acadèmia Catalana de la Música no ha pogut celebrar la segona edició dels Premis Alícia, els premis anuals atorgats pel sector de la música a Catalunya que tenien previst celebrar-se a finals de setembre. L’objectiu dels premiss és promocionar, visibilitzar i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat que destaquin per la seva excel·lència i fomentin els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música.

Com no ha estat possible organitzar els premis, l’Acadèmia ha volgut continuar la seva tasca i retre un homenatge al sector musical amb la producció del documental “Rere el mirall, la música” en el qual participen diferents professionals del sector de la música i que s’estrenarà el proper dilluns 23 de novembre a les 23.35 h a TV3.

Sens dubte, la música ha estat un dels sectors més afectats per la pandèmia de la Covid-19. “Rere el mirall, la música” és un documental que s’origina conforme a la filosofia dels Premis Alícia. A través d’una polifonia composta per músics, artistes i professionals del sector, el documental explora la importància de la música en l’àmbit social, cultural i econòmic, descobrint com és dedicar-se al món de la música a Catalunya.

El documental reconeix la tasca de totes les persones implicades en el sector i ofereix una mirada cap a aquells projectes innovadors i transformadors que en poc temps han esdevingut referents de l’escena musical catalana amb l’objectiu de mostrar-ne el talent i la pluralitat.

El documental compta amb la participació de professionals i artistes com Raquel García-Tomás, Pau Vallvé, Ikram Bouloum, Adam Lakti o Jaume Piqué, les actuacions musicals de Tarta Relena, Chicuelo-Mezquida i Núria Graham i les trobades amb diversos professionals del sector com Albert Salmerón (president APM), Joan Magrané (compositor), Helena Bagué (El Pot Petit), Alguer Miquel (Txarango), Ester Bonal (Xamfrà) o Gerard Quintana (president de l’Acadèmia), entre d’altres.

Aquest documental planteja, des d’una vessant pedagògica, els nous reptes que encara el sector després de l’impacte de la crisi sanitària. El documental fa un retrat de la situació professional, i també personal, de les vides dels professionals de la música, les seves problemàtiques i els seus reptes més immediats i futurs.Cinema

‘Open 24h’, el nou film de Carles Torras

09/12/2011 01:13
Música

Els Pets actuaran per primera vegada a l’emblemàtica Sala Sidecar de la mà de CURTCIRCUIT

11/12/2013
Música

Sopa de Cabra celebra els 30 anys a 3 ciutats, Londres, Madrid i Barcelona

07/06/2016
Cinema

Nova adaptació d’un llibre de Federico Moccia

08/01/2011

Andrés Lima porta Prostitución als escenaris del festival Temporada Alta

Carmen Machi, Nathalie Poza i Carolina Yuste protagonitzen un espectacle que busca no estigmatitzar la professió

Redacció.- Prostitución arriba a Temporada Alta després de l’èxit i l’impacte aconseguits la temporada passada als teatres de Madrid. Sota la direcció d’Andrés Lima, l’obra es podrà veure el proper dilluns 30 de novembre i el dimarts 1 de desembre al Teatre Municipal de Girona. Basat en textos i testimoniatges reals, Prostitución és el resultat […]