Edició 4.774 (des del 27/09/2007)
Edició 4.774 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 23 abril 2008

La XVI Biennal d’Art Contemporani Català incorpora com a novetat un ajut a la producció dels joves creadors

El caràcter itinerant de l’exposició respon a una idea descentralitzada del país

La seu nacional d’Òmnium Cultural ha presentat la XVI Biennal d’Art Contemporani Català. Es tracta de l’exposició itinerant per Catalunya i Andorra de les obres de 9 artistes, que han estat seleccionats prèviament entre 300 participants.
La Biennal, que fa 31 anys que se celebra, vol ser una ajuda a la divulgació d’obres fresques i innovadores d’artistes novells entre el públic general del territori català. Com a novetat de la present edició, destaca una ajuda de 300 € que els organitzadors han atorgat als 9 guanyadors per tal d’incentivar el procés de creació.

El director de la Biennal Josep Canals, creu que la Biennal d’enguany es representativa de les tendències plàstiques del mestissatge, un clar referent de la zona mediterrània. Per la seva part, Àlex Mitrani, crític d’art i membre del jurat, assenyala que s’han de multiplicar i diversificar aquest tipus d’iniciatives i a més, calen més circuits.

De moment, està previst que durant els propers dos anys la Biennal passi per les següents localitats catalanes: Sant Cugat, Lleida, Cambrils, Rubí, Encamp, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Mollet del Vallès, Sant Joan de les Abadesses, i per últim Barcelona. Tal com s’ha destacat durant la roda de premsa, Barcelona és la última ciutat de l’itinerari per tal de defugir del centralisme que sovint es dona a l’exposició de creació artística.

> Informació complementàriaArts

Santi Vila inaugura l’exposició Carles Fontserè, photocitizen, a Terrassa

12/06/2016
Escenaris

‘Nadie sabe nada’, el darrer espectacle de l’Andreu Buenafuente i en Berto Romero

29/11/2012 06:26
Escenaris

Després de l’èxit al festival Grec, Jo Mai d’Ivan Morales arriba a Temporada Alta

07/11/2013
Escenaris

Torna el darrer muntatge de T de Teatre a Barcelona

28/08/2008

Anna Alarcon estrena a Temporada Alta un monóleg sobre la justicia a la perifèria del sistema

Després es podrà veure al Maldà del 4 al 29 de novembre

Temporada Alta presenta aquest divendres, en una única representació al Teatre de Salt, l’espectacle Una galaxia de luciérnagas, d’Aina Tur, i que després es podrà veure al Maldà del 4 al 29 de novembre de 2020. Interpretat per Anna Alarcón, el monòleg, narra l’experiència violenta que va viure l’autora i directora durant una estada a […]