Edició 4.743 (des del 27/09/2007)
Edició 4.743 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 5 agost 2020

La Vall Fosca selecciona les tres obres finalistes de la quarta edició del Concurs de Microrelats

L’acte d’entrega de premis tindrà lloc aquest dissabte 8 d’agost

Redacció.- El quart Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ha seleccionat les tres obres finalistes d’entre les 50 que es van presentar al concurs. El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, ha escollit tres relats: ‘Esperança’, que s’ha presentat amb el pseudònim Leni de la Vall, ‘Aquella nit, a l’era de Paüls’ d’Estany-Gento, i ‘Cabal’ d’Isidre Roca.

La iniciativa, organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella per promocionar la Vall Fosca, valora els escrits inspirats en aquesta zona del Pirineu lleidatà. El veredicte s’anunciarà públicament a la pàgina de Facebook del Museu Hidroelèctric de Capdella (www.facebook.com/Museu-Hidroelectric-Capdella) i a la seva pàgina web (torredecapdella.org).

L’acte de lliurament dels premis serà el dia 8 d’agost al Museu Hidroelèctric de Capdella. El jurat decidirà els tres guanyadors, que s’emportaran 617,28 € i un trofeu pel primer premi, 370,37 € pel segon i 249,91 € pel tercer. En funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i segons el que estableixi la normativa sobre la celebració dels esdeveniments culturals, el Museu Hidroelèctric de Capdella decidirà l’estructura de l’acte.

El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l’objectiu de promocionar a través de l’escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d’altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.

Els relats, que tenen com a escenari principal La Vall Fosca, s’editaran en un llibre en un termini de cinc anys. L’Ajuntament de la Torre de Capdella organitza des de fa 14 anys un concurs de fotografia. Aquestes imatges serviran per acompanyar aquesta publicació.Queden tres dies per veure la increïble exposició col·lectiva “Art del Carrer de la Riereta”

20/07/2015
Videoclips

Un mar de confetti

08/05/2011 03:17
Exposicions

Alberto Corazon exposa a Reus

29/10/2012
Lletres

L’exeurodiputat Raül Romeva acaba de publicar “Som una nació europea (i una carpeta incòmoda)”

21/10/2014

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació promouen la reactivació econòmica i laboral

Redacció.- Amb el principal objectiu d’ajudar a reactivar l’emprenedoria, el teixit empresarial i les oportunitats laborals, Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebran conjuntament del 21 al 23 de setembre al recinte de Montjuïc amb les màximes mesures de seguretat i prevenció. Aquesta doble cita, liderada i promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través […]