Edició 4.751 (des del 27/09/2007)
Edició 4.751 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 14 setembre 2020

La Setmana supera les previsions i tanca amb més de 25.000 persones de públic

Hi han passat gairebé 200 autors

Redacció.- La Setmana ha rebut més 25.000 visitants disposats a gaudir del llibre, les revistes i la cultura en català, en un ambient festiu marcat per les noves mesures de seguretat, l’ús de la mascareta i la higiene permanent dels espais i tot el recinte. El control d’aforament reduït a 935 persones en un espai perimetrat de 4.500 m2 ha generat algunes cues que s’han resolt amb força fluïdesa i ha permès poder mantenir les distàncies de seguretat.

Tot i que aquesta edició ha estat més curta (dels tradicionals deu dies s’ha passat a cinc), i que el canvi d’ubicació ha allunyat La Setmana del centre de la ciutat (de l’avinguda de la Catedral al Moll de la Fusta) les vendes han estat molt positives, ja que es preveu assolir una facturació  de 325.000 € en només 5 dies. Cal destacar, també, l’impacte que La Setmana genera en difusió i vendes del llibre en català, arreu del territori, el darrer trimestre de l’any.

A La Setmana s’hi han celebrat prop de 180 activitats entre presentacions, converses, taules rodones, entregues de premis o activitats infantils, repartides en dos escenaris. Els itineraris literaris per Barcelona i, per primera vegada també per altres espais, han estat un èxit amb una ocupació pràcticament del 100% en tots ells. Per La Setmana hi han passat gairebé 200 autors que han signat els seus llibres i han pogut, després de molt temps, poder tenir contacte amb els seus lectors.

Malgrat que el repte era enorme donades les circumstàncies, l’organització de La Setmana liderada pel seu president Joan Carles Girbés i per la presidenta d’EDITORS.CAT, Montse Ayats, ha aconseguit una edició d’èxit, amb l’afegit de poder demostrar que la cultura és segura i que els esdeveniments culturals poden continuar amb nous formats adaptats.

La Setmana és també una constatació que els projectes de promoció de la lectura i la venda de llibres són més necessaris que mai per reforçar el sector en aquest context complicat.

 Lletres

Jaume Barberà ens convida a l’acció i es revela com un dels periodistes amb més personalitat del nostre país amb ‘S’ha acabat el bròquil’

22/08/2013 06:12
Escenaris

El cicle “El Born surt a escena” programa un mes d’arts escèniques al Born CC

28/04/2015
Música

Marcel Sabaté és el director musical de la GiOrquestra, una nova formació simfònica

24/01/2012 02:51
Escenaris

Art Emergent

18/06/2009

10 artistes contemporanis catalans creen 10 projectes originals i inèdits a partir d’obres d’art i documents emmagatzemats

De 10 museus i arxius de Catalunya que han cridat la seva atenció 

Redacció.- La setmana del 24 d’octubre a l’1 de novembre es presenta “Obres els dipòsits”, un projecte sorgit del fet de convidar a 10 artistes catalans a crear 10 propostes artístiques originals i inèdites a partir de la reinterpretació lliure i personal de les obres i/o documents emmagatzemats als dipòsits de 10 museus i arxius de […]