Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 24 maig 2016

La setmana de la Cultura Prohibida arranca al Born CCM

Aquest any s'obre el focus a la censura al món musical, protagonista de diversos actes i exposicions

Després de l’èxit de la fira del llibre prohibit, que va néixer l’any passat a El Born Centre de Cultura i Memòria per posar sobre la taula aspectes com la censura i la llibertat d’expressió al sector editorial, aquest any des d’El Born CCM, en un temps com els actuals, volem donar suport a la llibertat d’expressió i posar en relleu el gran valor que té, per un món democràtic i just, la garantia del dret universal a l’accés lliure i obert a tot tipus d’informació.

Amb aquest objectiu, la Setmana de la Cultura Prohibida vol ser una cita anual per reflexionar sobre les prohibicions del passat i actuals. Prohibicions i censures aplicades a totes les formes culturals i artístiques (llibres, música, cinema, espectacles…).

Aquest any, després de l’èxit de la primera edició, posem l’accent en la música prohibida, un gènere que ha viscut cada vegada més la prohibició i, sobretot en els nostres temps, l’autocensura.

 

Més d’una trentena d’actes de múltiples formats

Després que aquest dimarts es doni el tret de sortida amb al presentació pública de la setmana, més d’una trentena d’actes de diversos formats inundaran la programació d’El Born CCM: la ponència inaugural sobre el paper d’Anonymous en la denuncia de la censura, de la mà de l’escriptora Gabriella Coleman, un repàs a la censura a la biblioteca pública, amb la jornada Nihil Obstat, tallers, diàlegs, taules rodones amb periodistes, músics, historiadors i experts en censura musical, el documental La cançó censurada, centrat en els mecanismes de censura a la Nova Cançó durant la dècada dels seixanta, o el mercat de llibres prohibits (Plaça Comercial, dissabte 28 i diumenge 29, tot el dia), que aplegarà llibreters i curiosos en torn a obres literàries censurades.

artcensuraculturaexposicio

Música

El Festival BarnaSants – Cançó d?Autor inicia la seva programació internacional amb artistes d’arreu del món

01/02/2012

Ha vingut des dels EUA a registrar el seu primer single, ‘Barcelona’.

03/11/2018 06:33''
Tendències

Comença la campanya d’estiu per aconseguir 35.000 donants de sang

18/07/2018
Cinema

“Irrational Man”, el nou film de Woody Allen, amb Joaquin Phoenix i Emma Stone

25/09/2015 02:03

Segona jornada de l’itinerari Arts per educar en la incertesa, «Aprendre que ens necessitem els uns als altres»

amb la participació del filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i les mestres Natàlia Nadal i Anna Figueras

Redacció.- L’emergència sanitària arrel de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat, la separació per grups bombolla o l’ús de la mascareta. Aquestes mesures han tingut efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge […]