Edició 4.817 (des del 27/09/2007)
Edició 4.817 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 27 abril 2016

La segona edició del Màster Miro espera atreure de nou estudiants catalans

La Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) coordina aquesta formació internacional online en turisme cultural que acceptarà preincripcions fins el 18 de juny

La Universitat de Perpinyà en col·laboració amb les universitats de les Illes Balears, Andorra, París VI (Observatori Oceanogràfic de Banyuls) i l’Institut de Ciències Polítiques de Tolosa ja té a punt la segona edició del Màster MIRO de turisme cultural, un màster amb una clara vocació transfronterera, i espera tornar a atreure alumnes del Principat. 

Els organitzadors del Master MIRO han obert el període de preinscripció que s’allargarà fins el 18 de juny amb l’objectiu de superar les xifres de l’any passat, en que es va arribar a cent tres sol·licituds.

En l’anterior edició (2015) d’aquest curs universitari una tercera part de les vint-i-cinc places va correspondre a inscrits catalans (34%), francesos (55%), i espanyols i de la resta del món (11%). En el procés de selecció previ la UPVD va aconseguir més d’un centenar de preinscripcions provinents de quatre continents i de 9 nacionalitats diferents.

Un màster que ofereix tres titulacions
El Màster MIRO que disposarà de trenta places, té caràcter internacional i s’imparteix majoritàriament de forma online i multilingüe –francès, castellà i català amb traducció a l’anglès–, i els alumnes que el finalitzen aconsegueixen tres títols, un de l’estat francès, l’altre del sistema universitari espanyol i l’altre de l’andorrà, fet que permet una major ocupabilitat dels alumnes que el finalitzen.

Aquesta formació de postgrau internacional té com a objectiu qualificar futurs professionals i investigadors en l’àmbit del turisme cultural. Un dels objectius del Màster és preparar nous gestors en turisme i patrimoni que puguin potenciar nous atractius turístics arreu del territori de l’euroregió Pirineu Mediterrània. L’enfocament formatiu combina els models turístics de França, líder mundial en nombre de visitants, i el de l’Estat espanyol, que és líder en beneficis econòmics deixats pel turisme. 

El Màster MIRO és una formació innovadora que proposa una oferta de formació que, preveient els canvis del sector turístic, contribueix a definir els futurs estàndards internacionals del turisme cultural. Els 120 crèdits (ECTS) que conformen el programa busquen proporcionar una base de coneixements comuns al voltant del turisme i proposa tres grans àmbits d’especialització: l’e-turisme, l’estudi de les polítiques dels públics i la posada en valor del patrimoni existent al territori. 

El Màster MIRO neix en una àrea definida per Barcelona, Tolosa, Montpeller, que inclou ciutats com Perpinyà, Girona, Palma de Mallorca i Carcassona. Aquesta regió del sud d’Europa és un motor econòmic i atractiu turístic a nivell mundial, amb 700 museus, 350 rutes turístiques i 12 llocs UNESCO que rep cada any prop de 35 milions de visitants estrangers.

El programa MIRO
El Màster forma part del Programa MIRO, que preveu altres accions que properament es posaran en funcionament, com un medialab i portal web anomenat Miroplus dedicat a les iniciatives culturals del territori de l’euroregió, o el Via MIRO, una plataforma de valoració d’experts i de formació continuada.

El Programa MIRO està finançat amb 5,5 milions d’euros durant un període de 7 anys (2012-2019) per l’Agència Nacional francesa de la Recerca (ANR), sota els auspicis de les Iniciatives d’Excel·lència en Formacions Innovadores (IDEFI) que dóna suport a projectes emblemàtics i innovadors a l’àmbit de l’ensenyament superior francès.

> Informació complementàriaTendències

Arriba una nova edició del Fòrum Gastronòmic, que se celebra del 24 al 26 de febrer

24/02/2013
Tendències

La Fundació Factor Humà convoca un concurs d’acudits sobre el món laboral

26/05/2015
Escenaris

El grup de pop rock Vetusta Morla presenta el seu nou disc, Mapas, a Girona

19/10/2011
TendènciesTurisme

Iago Pazos i Marcos Cerqueiro presenten Abastos 2.0, un concepte innovador per esquivar la crisi

22/02/2011 10:41

Lliuren els VIII premis Pompeu Fabra a 7 entitats i persones per la seva contribució a la projecció social de la llengua

El guardó reconeix Txarango, Lídia Pons, Joan Julià-Muné, FilminCAT, el Canal Malaia, la coral Canta amb el cor i Blanca Serra

Redacció.- La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, acompanyada de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha lliurat els VIII premis Pompeu Fabra, que convoca cada dos anys la Direcció General de Política Lingüística. Els premiats corresponents a l’any 2020 són el grup musical Txarango, que ha obtingut el VIII premi Pompeu Fabra en […]