Edició 4.745 (des del 27/09/2007)
Edició 4.745 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 31 juliol 2016

La Secció Oficial de FiraTàrrega comptarà amb 30 espectacles nacionals i internacionals

La interculturalitat, un dels trets diferencials de les arts de carrer, eix conductor d'aquest apartat

Redacció.- FiraTàrrega comptarà amb 30 espectacles nacionals i internacionals en la Secció Oficial d’aquesta 36a edició, que serà del 8 a l’11 de setembre. D’entre els cinc apartats que conformen la programació, la Secció Oficial vol oferir enguany una mirada transversal a l’actualitat de la creació escènica, tot fent una selecció d’èxits de la temporada i estrenes d’àmbit internacional.

A més de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol (Madrid, Balears, País Valencià i Euskadi), els espectacles de la Secció Oficial provenen de França, Suècia, Itàlia, Xile, Mèxic i Estats Units.

Enguany la programació girarà al voltant d’un fil conductor molt clar: la interculturalitat, un dels trets diferencials de les arts de carrer que les fa capaces d’adreçar-se a persones i contextos ben diferents. Així, es presenta una tria de produccions que busquen superar aquests contextos i que volen establir un vincle directe amb tots els espectadors.

En aquesta línia, la companyia francesa Artonik, serà l’encarregada d’obrir aquesta edició amb The Colour of Time, un ritual efímer que s’origina per tal d’esborrar les jerarquies i les diferències entre les persones i de celebrar col·lectivament l’amistat, la interculturalitat i el mestissatge.

Aquesta edició comptarà amb diverses apostes que giren al voltant de la interculturalitat, com l’estrena a l’Estat espanyol de Misa Fronteriza, dels mexicans Universiteatro & Gorguz Teatro, una reflexió sobre la hibridació cultural; l’estrena de Mulïer de Maduixa Teatre, un homenatge a totes les dones que, durant segles d’opressió, han lluitat i segueixen lluitant pels seus drets; o el Cafe Europa dels italians Ondadurto Teatro, una al·legoria que retrata la hipocresia i els vicis de la nostra societat.

Altres primícies de la Secció Oficial destacables per al proper setembre vindran de la mà de Joan Català, Ponten Pie, els suecs Svalbard Company, Kukai Dantza Taldea, Companyia de Circ ‘eia’, HURyCAN, El Pont Flotant, o bé la Fundación Collado – Van Hoestenberghe, entre d’altres.

A més, dins de la Secció Oficial d’enguany s’inclouen també els projectes #EspaiZebra i #UrbanNation. En el primer, les cies Baal, amb Crotch (entrecuix), i Les Impuxibles, amb Limbo, oferiran dues mirades sobre els llocs de pas entre sexualitats i reflexionaran sobre la identitat de gènere, l’acceptació de la sexualitat i la desaparició de la dicotomia home/dona.

La programació d’#UrbanNation s’expandeix per a dedicar un apartat de FiraTàrrega a la cultura urbana, amb propostes com les de la companyia nord-americana Ephrat Asherie Dance amb Riff this, riff that; Doble KO, de la formació de breaking Arcopom; Kintsugi, la proposta dels Iron Skulls Co; Murmur, concert pintat de Ravid Goldschmidt i Quim Moya; la peça Get live i el Taller de dansa urbana dels Getbak; i la instal·lació Cellodrak de Montana Colors en col·laboració amb l’artista local Tope.

Fins al proper 4 de setembre les entrades anticipades es poden comprar amb un 20% de descompte.

circdansafiratàrregateatre

Lletres

Catalunya a l’exili

03/03/2014

Bicicletada Nocturna

03/07/2015
MúsicaTendències

Love of Lesbian, els catalans que manen en el panorama indie estatal

10/08/2010 12:42
Música

Animal exhaureix les entrades del seu primer concert a Barcelona

22/05/2016

Sílvia Abril i el Mago Pop donen el tret de  sortida a una temporada teatral extraordinària a la gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ

Redacció.- Aquesta passanit el Teatre Victòria ha acollit una nova edició de la gala “Catalunya aixeca el teló”, organitzada per ADETCA (Associació d’Empreses Productores de Teatre), els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’actors i actrius de Catalunya, la qual ha donat el tret de sortida -de la mà del Mago Pop, Sílvia Abril i […]