Edició 4.672 (des del 27/09/2007)
Edició 4.672 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 15 abril 2015

La renovació dels principals espectacles protagonitza la 28a Setmana Medieval de Montblanc

Quim Torra, director del Born Centre Cultural, serà el pregoner de la festa, que comença aquest divendres i espera rebre 60.000 visitants

Tot a punt perquè comenci la 28a. Setmana Medieval de Montblanc, que aquest matí ha presentat les principals novetats. La festa comença aquest divendres i s’allargarà fins el 26 d’abril. Enguany, Quim Torra, director del Born Centre Cultural, en serà el pregoner. El pregó serà aquest divendres, a dos quarts de set de la tarda, des del balcó d’un dels edificis històrics més emblemàtics de la plaça Major, la Casa Desclergue.

Aquesta edició i continuant amb la línia encetada ja l’any passat, la Setmana Medieval arriba carregada de novetats. Sobretot, s’ha aposta per la renovació dels principals espectacles, que són ideats, produïts i executats per centenars de membres de l’Associació Medieval, organitzadora de la festa. “Enguany, es culmina la transformació de l’espectacle de La Llegenda de Sant Jordi encetada el 2014. Sense perdre la seva ànima i història, s’enriqueix amb un maping i amb la renovació de part de les projecccions sobre la muralla que vam estrenar l’any passat. És un nou alicient pels qui encara no l’han vista”, ha explicat Joan López, president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. La Llegenda es representarà el 25 d’abril i és un espectacle de gran format nocturn, on hi participen un centenar d’actors.

Sens dubte, però la gran protagonista de la renovació dels espectacles 2015 és la Dracum Nocte, que es representa aquest dissabte. El guió, que explica la lluita entre la llum i la tenebre, s’ha escrit de nou, incorporant-ne més personatges amb diàleg. També se n’estrena la música.  D’altra banda, Les Recreacions de la Vida Medieval, una ruta teatral temàtica i nocturna pels carrers de la vila medieval, estarà enguany dedicada al joc, la festa i la diversió.  

Pel dia de cloenda de la festa, ha aixecat força expectativa l’estrena de la nova obra Sant Jordi, l’endemà, que explica el desenllaç de la parella més famosa de la mitologia catalana. L’obra està produïda pel mateix equip que munta El lliurament de les credecials, que enguany fidelitza el guió a la història per explicar el pacte feudal. Un altra de les novetats és la celebració d’una sola nit de concerts. Així, el 24 d’abril, Les Nits Malignes oferiran el concert gratuït d’una de les bandes punteres de l’ska europeu, els italians Talco.

D’altra banda, la festa manté actes ja clàssics, com el Concurs de Joglars, i el Mercat de Vins i Caves, realitzat en la col·laboració de la DO Conca de Barberà i on es pot degustar l’oferta de nombrosos cellers de la denominació. El mercat d’artesans, que es desenvolupa en diversos carrers i places, s’ha reorganitzazt, en col·laboració amb l’Ajuntament de Montblanc.

> Informació complementària

montblancsant jordisetmana medieval

Exposicions

El Museu Picasso presenta l?exposició ‘Devorar París. Picasso 1900-1907’

06/07/2011 03:14
Tendències

El MNAC organitza dues taules rodones

17/06/2012
Videoclips

Allí donde solíamos gritar

28/02/2010 05:37
Música

El Festival Emergent 2018 programa 6 nits d’estiu a 6 municipis del Gironès amb 33 artistes

09/06/2018

Dalí: “el surrealisme soc jo!” Paisatges fora del temps, l’exposició de la reobertura

El Teatre-Museu Dalí mostra juntes per primera vegada dotze obres de l’època surrealista

Redacció.- El Teatre-Museu Dalí reobrirà aquest dissabte les seves portes després de 4 mesos de tancament a causa de la pandèmia. Ho farà amb una nova exposició temporal, Dalí: el surrealisme soc jo!” Paisatges fora del temps, que reuneix dotze obres de l’època surrealista juntes per primera vegada. Han presentat l’exposició, Montse Aguer, directora dels […]