Edició 4.133 (des del 27/09/2007)
Edició 4.133 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 17 març 2014

La matemàtica de la història. Alexandre Deulofeu o el pensador Global

Ja es pot trobar a totes les llibreries l'última novetat de Juli Gutiérrez Deulofeu

S’imaginen que fa setanta anys, en plena Guerra Mundial, algú hagués pronosticat el fracàs de l’experiència marxista, el despertar xinès, la decadència colonial de França i Anglaterra, el caos italià, la derrota alemanya a la Segona Guerra Mundial i el seu paper principalíssim, director d’una Europa que ha d’unir-se sota la seva ègida en el segle XXI, la deriva dels Estats Units vers formes de poder dictatorials i fins i tot la independència de Catalunya?

I això quan la dictadura franquista ofegava totes les llibertats?

Aquestes i altres prediccions van ser fetes per Alexandre Deulofeu a partir de la seva teoria històrica, batejada per Francesc Pujols com La matemàtica de la història. Si tot això s’acompleix, deien els crítics de l’època, haurem de convenir que Deulofeu li ha pres el pols al rellotge de la Història.

El rellotge de la Història… Més de seixanta anys després no s’avança ni es retarda. L’ordre dels esdeveniments és perfecte, matemàtic. Només cal fer un cop d’ull al cicle històric de cada civilització, de cada poble, de cada imperi, de cada una de les grans potències. Res no ho pot aturar.

Juli Gutiérrez Deulofeu, nét i gran estudiós i difusor de l’obra del seu avi, escriu aquest compendi magnífic d’allò més transcendent o interessant de La matemàtica de la història.

> Informació complementària

Alexandre Deulofeufrancesc pujolsJuli Gutiérrez DeulofeuLa matemàtica de la història

Cinema

Una pel·lícula històrica amb Keira Knightley

10/01/2008 2:43''
Música

“La Via”, la cançó de la Via Catalana de Pepet i marieta acumula 10.000 visualitzacions al youtube en 48 hores

08/08/2013
Música

Llorenç Santamaría presenta Pell de Gallina

30/04/2012
Arts

La Fira de circ al carrer de La Bisbal proposa més espectacles que mai a la 15a edició

16/06/2010