Edició 4.666 (des del 27/09/2007)
Edició 4.666 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 14 abril 2015

‘La llista de Falciani’ inaugurarà la 18a edició de DocsBarcelona

La seva estrena donarà el tret de sortida el 27 de maig a cinc dies del millor cinema documental de l'any

DocsBarcelona s’endinsarà en els soterranis més foscos del poder financer per obrir la programació de la seva divuitena edició el pròxim 27 de maig. Amb La llista de Falciani (Falciani’s Tax Bomb), el director de Google i el cervell mundial, Ben Lewis, torna al Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona. Aquest serà el primer d’una quarentena de títols que copsaran el pols del món, recollint les petites i commovedores històries que el transformen i també els grans debats que el sacsegen. El bo i millor de la darrera collita de documentals i gran part dels seus artífexs i protagonistes recalaran del 25 al 31 de maig a l’Aribau Club, el CCCB i La Pedrera.

L’estrena de La llista de Falciani, coproducció entre Alemanya i Catalunya, arriba en ple debat sobre la impunitat del frau fiscal, i analitza la controvèrsia generada envers la privacitat bancària i l’evasió d’impostos, descoberta arran del robatori de dades que Hervé Falciani va fer a l’HSBC. 130.000 comptes protegits, de ciutadans de 180 països, van arribar a les mans dels governs afectats. En menys d’una dècada i a l’ombra de la crisi financera, aquesta filtració ha canviat les regles del joc. L’accés directe a Hervé Falciani, entrevistes amb els personatges més rellevants d’Europa i els Estats Units, i les animacions tracen, a una escala mai vista fins ara, tota la història d’un escàndol bancari.

A més a més, com la indústria del cinema documental es troba en constant ebullició, es donarà cita a la capital catalana amb una intensa agenda.  40 dels 153 projectes presentats optaran a trobar finançament als Speed Meetings, al Latin Pitch o a l’Interactive Pitch, activitats de l’apartat Indústria de DocsBarcelona. El 46% d’aquests projectes provenen de Catalunya i Espanya i la resta de 42 països diferents, amb una bona representació de Regne Unit, França, Itàlia, Colòmbia i els Estats Units. El 2 d’abril es coneixeran els 44 projectes seleccionats.

> Informació complementària

barcelonaCinema documentaldocsbarcelona

EscenarisTendències

El Circ Cric de Sant Esteve de Palautordera, ple d’espectacles fins al 25 de juny

27/05/2013
Tendències

Les millors pallasses del món es donen cita al Circ Cric per celebrar la segona edició del Festival Internacional

28/05/2015
Cinema

Adaptació del llibre “La gran aposta”, que reflexiona sobre la fallida del sector immobiliari nord-americà que va originar la crisi econòmica mundial

22/01/2016
Cinema

‘Kon-Tiki’, basada en un dels viatges més sorprenents del segle XX

27/09/2013

A la venda les entrades de DeltaChamber Music Festival 2020

Se celebrarà a Amposta del 28 de juliol al 2 d'agost

Redacció.- Ja es poden adquirir les entrades per a l’edició “Parèntesi” d’aquest festival internacional de música de cambra, que fa uns dies va presentar la seva edició més trencadora adaptada a la situació actual. “Parèntesi” inclou una quarantena de concerts individuals en tres llocs emblemàtics de la ciutat (Torre de la Carrova, pati de l’antic […]