Edició 4.742 (des del 27/09/2007)
Edició 4.742 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 8 desembre 2015

“La importància de ser Frank” d’Oscar Wilde, primera producció pròpia de la temporada 15-16 del Teatre Akadèmia

Una obra dirigida per Emilià Carilla i interpretada per Enka Alonso, Cristina Cervià, Sílvia Forns, Marc García Coté, Àngela Jové, Toni Mas, Victor Pi i Jordi Vaqué.

“La importància de ser Frank”, un dels textos de més èxit i reconeixement d’Oscar Wilde, es podrà veure aquestes festes de Nadal (del 16 de desembre al 17 de gener) al Teatre Akadèmia. Una obra ubicada a l’Anglaterra de l’època victoriana que encara provoca la joia als espectadors d’avui dia.

Una obra trepidant, de diàleg àgil i argument sorprenent que ens transporta a un intrigant i vital viatge de persecucions rere la confusa situació que ha creat la doble personalitat inventada per Jack. En “La importància de ser Frank” Oscar Wilde interpel·la amb ironia l’intel·ligència, els costums i la serietat de la comunitat de la seva època, tot creant una mordaç comèdia sobre l’enfoc social de les relacions amoroses.

La trama es desenvolupa al voltant del personatge protagonista Jack, que inventa un germà fictici “Frank” per poder anar a divertir-se a la ciutat quan vol fugir del la seva vida tranquil·la i respectable al camp, on exerceix com a tutor de la seva bella cosina Cecily. “Frank”, esdevé a la metròpoli, un jove dissolut i extravagant. No obstant això, l’objectiu del viatge a Londres que realitza només començar l’obra, és el de proposar matrimoni a la cosina del seu gran amic Algernoon. La noia es llença entusiasmada a la proposta, però la mare, la temible Lady Bracknell, té altres plans per a la seva filla Gwendoleen.

Segons Emilià Carilla, el director del muntatge, “mai Oscar Wilde fou tan frank com el dia que va dibuixar la perla més preuada del seu repertori de comèdies. Les seves paraules, la seva vida, traspassen, més d’un segle tan fresques com el dia a dia. Algú va dir que Mr Wilde era el primer Home Modern… és mes que això, és la Veritat que no mor.”

En “La importància de ser Frank” brilla la joia d’un tipus de vida on els desitjos no només poden ser realitzats sinó que poden conviure tots plegats, sense prejudicis, sense límits , sense final!’.

La importància de ser Frankoscar wildeteatreteatre akademia

Música

Maia Hirasawa i el mag Antonio Díaz actuaran junts a L’Auditori

26/04/2015
Música

Pësh – Too many universes but mine és el títol del segon àlbum de Pësh

21/07/2018
Escenaris

L?espectacle ?Boeing Boeing?, avui al Teatre Apolo

16/09/2009
Cinema

‘Los Vengadores’ compta amb un repartori de luxe amb Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson i Robert Downey Jr.

26/04/2012 02:23

Es convoca la primera edició dels Premis El Temps de les Arts

La primera edició reconeixerà els millors treballs en arts visuals, arts escèniques, música, arquitectura i patrimoni

Redacció.- En un context de pandèmia global, el portal digital El Temps de les Arts contribueix a aportar un gra de sorra per enfortir la cultura arreu del territori, tot convocant els I Premis El Temps de les Arts. Divendres 18 de setembre s’obre el termini de presentació de candidatures a la primera edició dels […]