Edició 4.675 (des del 27/09/2007)
Edició 4.675 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 4 juny 2013

La Fundació Joan Miró acull una mostra de fotografies de Jaume Blassi al vestíbul

Aquest es un espai que des de fa un any es destina a mostres temporals de fotografia

Jaume Blassi exposa des del 28 de maig i fins al 8 de setembre l’exposició titulada Los verdes, que aplega una selecció de fotografies d’arbres. Aquesta mostra coincideix amb el primer any d’exposicions de fotografia al vestíbul de la Fundació Joan Miró. Com a dipositària dels drets de l’obra del fotògraf Joaquim Gomis, la Fundació exposa temporalment la seva obra en aquest espai, alternant-la amb mostres fotogràfiques d’altres creadors.
Los verdes de Jaume Blassi reuneix fotografies en color i en blanc i negre que tenen els arbres i la vegetació com a fil conductor. Blassi (Barcelona, 1948) es va iniciar en la fotografia l’any 1964 i ha treballat en diversos projectes 2
fotogràfics arreu del món. Els arbres fotografiats es troben en indrets com el Pirineu, Navarra, Argentina o l’illa Tanna (Vanuatu).
La temàtica de l’exposició ret homenatge al primer fotoscop de Joaquim Gomis, fotògraf i primer president de la Fundació Joan Miró. Aquest fotoscop, realitzat per Gomis l’any 1940, consta d’una seqüència d’imatges d’un eucaliptus i és el punt de partida del recull fotogràfic de Jaume Blassi.
Coincidint amb la mostra dedicada a Joaquim Gomis el 2012, Joaquim Gomis: de la mirada obliqua a la narració visual, la Fundació va convertir el vestíbul de l’edifici en un espai dedicat a l’exposició de fotografia. La mostra de Blassi arriba quan fa un any de l’inici d’aquesta proposta. La línia d’exposicions de fotografia en aquest espai de la Fundació alterna mostres de Joaquim Gomis amb treballs d’altres fotògrafs que es poden vincular artísticament amb l’obra de Gomis.
La Fundació Joan Miró és la dipositària dels drets de l’obra de Joaquim Gomis i s’encarrega de difondre el seu arxiu així com de donar-lo a conèixer i potenciar l’estudi de la seva obra. Els néts de Joaquim Gomis, propietaris del seu arxiu, van signar el 2010 un acord amb la Fundació Joan Miró i la Generalitat de Catalunya per tal de dipositar el fons de 70.000 imatges i la documentació complementària (cartes, reculls de premsa, llibres i catàlegs) a l’Arxiu Nacional de Catalunya, que conserva i digitalitza l’arxiu.

> Informació complementària

fundacio joan miro jaume blassi fotografies

Cinema

Finlàndia, país convidat a la pròxima edició de Mecal Pro 2013

20/03/2013
Turisme

30/01/2009 M:SS''
Turisme

Les propostes de un dels millors restaurants del món, el Celler de Can Roca

24/11/2009 4:55''
Música

El Festival d’Empúries es consolida en la seva III edició

22/08/2016

L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i l’artista plàstica Eulàlia Valldosera presenten “Vers la llum” 

El concert és una coproducció del Grec Festival de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana

Redacció.- Dilluns que ve, 20 de juliol (Sala de Concerts, 21 h), el Palau de la Música Catalana acollirà l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida pel seu titular, Josep Pons, amb un programa titulat “Vers la llum”, en què l’artista plàstica Eulàlia Valldosera realitzarà una performance. L’espectacle, una coproducció del Festival Grec, el […]