Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 7 gener 2021

La FiM Vila-seca obre convocatòria de propostes artístiques en la seva edició de represa

El 7, 8 i 9 de maig de 2021 se celebrarà la FiM Reset, fira de música emergent i familiar

Redacció.- El mes de maig de 2021 se celebrarà la FiM Reset, fira de música emergent i familiar de Vila-seca. Per nodrir la seva programació la FiM obre convocatòria adreçada a grups emergents en l’àmbit de les músiques modernes i a companyies i espectacles de música familiar. Martí Marfà, nou director artístic de la FiM, serà l’encarregat de la selecció dels projectes musicals i del disseny de l’activitat professional.
La FiM, Fira de música emergent i familiar de Vila-seca reneix com a aparador i mercat de la música moderna emergent i dels espectacles musicals familiars fets a Catalunya.

Convocatòria artística
El període d’inscripció de propostes artístiques comença el 3 de desembre de 2020 i finalitza el 3 de febrer de 2021. Els projectes musicals es podran presentar únicament a través del web www.fim.cat, on també s’hi poden trobar les indicacions d’inscripció artística.

La selecció final tindrà en compte el caràcter emergent de les propostes, la seva qualitat artística, el seu nivell d’innovació i originalitat, el seu caràcter d’estrena en el cas dels espectacles familiars i la projecció que la participació a la FiM pot suposar per a un projecte musical.

Es poden inscriure a la FiM Vila-seca els projectes musicals procedents de Catalunya: aquelles bandes que assagin o que algun dels seus membres visquin al territori català.

La selecció final  tindrà en compte la diversitat del conjunt de la programació de la FiM, en termes d’estils musicals, formats de les propostes, equilibri territorial, gènere i presencia d’artistes amb diversitat funcional.

Martí Marfà, nou director artístic de la FiM
Martí Marfà i Castán, gestor cultural especialitzat en música, projectes socials i programes d’acompanyament artístic és, de la mà de Tramoia Produccions Culturals,  el nou director artístic de la Fira de música emergent i familiar de Vila-seca, per al període 2021 – 2023.
 
El retorn de la FiM Vila-seca
La FiM Vila-seca torna renovada després de 5 anys. Compta amb el bagatge de setze edicions, que la van situar com a epicentre de les propostes musicals emergents de Catalunya i els territoris de parla catalana, i com a pol de dinamisme del sector.

La FiM constitueix la recuperació d’un punt de trobada professional i un aparador de referència, que vol contribuir a l’enfortiment del sector de la música en viu en un moment de crisi i reptes fonamentals. Als ràpids canvis en els hàbits de consum cultural s’hi suma el fort impacte que la Covid-19 té i tindrà sobre el sector.

A banda de l’oferta de concerts, la FiM engegarà tot un programa d’activitats adreçades als professionals de la indústria musical sota la marca FiM PRO.

Sota el lema “Reinicia la FiM”, l’Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, pretén fer de la FiM l’esdeveniment de referència de la música emergent i familiar de Catalunya, tant per a professionals i artistes com per a públic en general del Camp de Tarragona, la Catalunya Sud i el conjunt del país.Arts

Les Jornades Europees del Patrimoni arriben aquest any a Catalunya més vives que mai

26/09/2014

Cartell de luxe al Jazz Festival L’Estartit amb dos titans del gènere, Dave Holland i Kenny Barron

05/08/2015
Escenaris

ITNC – Jove Companyia del Teatre Nacional presenta el seu primer espectacle, “El cantador”

31/03/2014
Cinema

Arriba ‘Las sombras del tiempo’, una pel·lícula ambientada a l’Índia colonial

19/01/2012 02:14

Entitats de l’audiovisual i la cultura reclamen als partits que apliquin 10 mesures per normalitzar i enfortir el sector en català

Adverteixen que l'audiovisual "ha estat abandonat durant 10 anys malgrat ser un sector cultural estratègic i un instrument de normalització lingüística"

Redacció.- La Plataforma per la Llengua, l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya demanen que les institucions polítiques apostin definitivament per l’audiovisual en català abans no sigui massa tard. Amb aquest objectiu, exigeixen als partits polítics que incorporin als seus programes electorals 10 mesures concretes perquè el pròxim govern reverteixi la situació […]