Edició 4.703 (des del 27/09/2007)
Edició 4.703 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 12 octubre 2014

La Diputació de Girona actualitza el seu Fons d’Art i el posa en xarxa per divulgar-lo

L'inventari aplega actualment prop d'un miler de pintures i escultures

El catàleg digital del Fons d’Art de la Diputació de Girona és un espai virtual dedicat al patrimoni artístic d’aquesta institució. Té com a objectiu facilitar als ciutadans l’accés al coneixement del seu llegat d’una manera senzilla i adaptada als temps actuals i, al mateix temps, pretén ser una eina de recerca per als investigadors pràctica i eficaç, que contribueixi a un major coneixement del nostre territori.

El projecte existeix gràcies a la feina que ha estat duent a terme des de fa uns quants mesos un equip de treball format per personal de la Diputació de Girona i del Museu d’Art de Girona, que és qui custodia el Fons.

El catàleg digital s’ha concebut en forma d’inventari constituït per dues categories d’informació: la primera, centrada en les obres d’art que conformen el fons (acompanyades de les fitxes tècniques i la galeria d’imatges) i la segona, dedicada a identificar els artistes que s’hi troben representats.

El Fons d’Art de la Diputació de Girona està format per un conjunt extens de peces amb un alt valor arqueològic i artístic (fotografies, utensilis, elements constructius i arquitectònics, rajoles i mosaics) que abracen una franja temporal molt dilatada, des del principi de l’edat mitjana fins al moment actual.

Davant l’envergadura de la col·lecció, en aquesta fase del projecte es va decidir centrar el catàleg digital en la part més significativa, representada per la pintura i l’escultura. Es preveu que en fases posteriors es pugui seguir complementant.

Actualment, al catàleg digital hi ha informació de prop d’un miler de peces, la majoria de les quals se situen als segle XIX i XX, un període en què les comarques gironines van tenir un paper primordial en l’art: des dels inicis del paisatgisme i la creació de l’Escola d’Olot, passant per la Renaixença i el nou catalanisme polític sorgit al segle XX, fins a l’art de la postguerra. També hi ha representades algunes de les fórmules creatives més contemporànies, i la resta són, bàsicament, pintures renaixentistes i barroques basades estilísticament en una mena d’amalgama de diferents escoles.

> Informació complementària

Diputacióesculturafonsartgironapintura

Escenaris

Carles Belda i Jaume Arnella donen el tret de sortida a la cinquena edició del Circuit Folc

21/10/2010
Cinema

Pablo Berger adapta ‘Blancanieves’ a l’Espanya del sud durant els anys 20

28/09/2012 00:48
Lletres

La Biennal Catalunya-Uruguai s’inaugura amb el lliurament del Premi Delmira Agustini a la poetessa Cristina Peri Rossi

22/04/2013
Escenaris

Terròs! Un conte cantat

04/08/2009

El colorista mural de Philip Stanton que homenatja els sanitaris ja llueix al metro

L’artista amb la col·laboració de pintures Titanlux ha realitzat la intervenció de gran format a l’estació de Guinardó / Hospital de Sant Pau

Redacció.- L’artista nord-americà Philip Stanton, en col·laboració amb pintures Titanlux, alumnes de l’escola Eina i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha realitzat el mural de gran format que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau de la línia 4 de metro. La intervenció artística, que acoloreix una paret d’uns 60 […]