Edició 4.778 (des del 27/09/2007)
Edició 4.778 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 8 octubre 2020

La coreògrafa francesa Maguy Marin presenta Singspiele al Mercat de les Flors, una peça sobre la identitat 

Es podrà veure els dies 16 i 17 d’octubre

Redacció.- Juntament amb els artistes David Mamobouch i Benjamin Lebreton, Maguy Marin ha creat aquest solo, que està inspirat en una cita de Robert Antelme sobre la necessitat de tot ésser humà de ser reconegut. Un home sol a escena mostra els rostres de diferents persones en un intent d’apropar-s’hi, uns rostres amb una història particular. Maguy Marin ens ofereix una bonica reflexió sobre la condició humana i les fronteres entre un mateix i els altres.

Maguy Marin és una de les coreògrafes franceses amb una trajectòria més rellevant, amb més de 40 obres. La seva companyia, creada l’any 1978, es va constituir com a Centre Coreogràfic de Créteil el 1990. L’any 1998 es va traslladar amb el seu grup i es va transformar en l’actual Centre Coreogràfic Nacional de Rillieux-la-Pape, on va fer una intensa tasca social apropant la dansa a col·lectius desfavorits. Posteriorment, la companyia es va instal·lar a Sainte-Foy-lès-Lyon, on va posar en marxa un nou projecte: Ramdam, un centre d’art.

Singspiele es podrà veure els dies 16 i 17 d’octubre al Mercat.

Singspiele formava part de la constel·lació que el Mercat de les Flors dedicava a la coreògrafa brasilera Lia Rodrigues, a qui se li va oferir la possibilitat de seleccionar un espectacle d’una altra companyia per formar part de la seva constel·lació. Rodrigues, que va formar part del primer elenc de la peça May B de Maguy Marin, va triar aquesta coreògrafa, que va tenir una gran influència en ella.

I el 16 d’octubre es projectarà el documental L’Urgence d’agir sobre Maguy Marin. A partir de la creació més reconeguda de Maguy Marin, l’emblemàtica May B, David Mambouch va realitzar el documental L’Urgence d’agir (2008), que ens descobreix la personalitat creativa de la coreògrafa.Lletres

Un llibre recull la primera antologia de blogs en català

13/05/2008
Cinema

Paul Giamatti a ‘El mundo según Barney’

17/03/2011 02:13
Escenaris

Concert d?Elena Ledda

05/11/2009
Cinema

“Malditos vecinos 2”, amb Seth Rogen i Zac Efron

24/06/2016

Exposició retrospectiva de Quim Corominas, «Corominas, 50 anys d’art»

La mostra, comissariada per Sebastià Goday, presenta més de 150 obres de l'artista

Redacció.- Quim Corominas (Sarrià de Ter, 1951), de formació autodidacta, ha combinat durant anys la creació visual i la docència artística a Girona. La Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, la Fundació Fita i la Fundació Rafael Masó presenten una exposició múltiple, de 150 peces, amb obra de gran format a les sales […]