Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 7 desembre 2015

La Companyia Solitària estrena, en el marc de Temporada Alta, Filla del seu pare

L'obra és una versió lliure de Hedda Gabler dirigida per Pau Miró

Aquest dilluns 7 de desembre la Sala La Planeta acull Filla del seu pare una adaptació del clàssic Hedda Gabler de Henrik Ibsen escrita per Aleix Aguilà, de la Companyia Solitària de Teatre. El muntatge, que s’estrena a Temporada Alta, es pregunta qui és Hedda Gabler i, per extensió, quin és el paper de la dona avui dia. Pau Miró dirigeix a Pol López en el paper de Lovborg, Pau Vinyals fent de Tesman i Júlia Barceló com a Hedda, atrapada en la superficialitat de la societat.

En l’adaptació de la Companyia Solitària de Teatre, la hiperactivitat, la producció i la falta de transparència són els pilars del muntatge. Cavalcant en aquesta hiperactivitat, buscant la realització personal, hi trobem Hedda Gabler. La protagonista del text d’Aleix Aguilà, viu en un temps radicalment diferent de la proposta d’Ibsen, explorant l’extrem oposat, però trobant-se igual d’atrapada, descobrint que tothom treballa perquè tothom espera, o confia, en que és la única manera de ser lliures. Filla del seu pare parteix de la idea d’una societat focalitzada per complet en la producció, on la lliure circulació econòmica, de producció i de consum s’accelera i estrangula.

La Companyia Solitària de Teatre és una formació jove formada per Aleix Aguilà, Pol López, Júlia Barcelò i Pau Vinyals que comparteixen la filosofia de fer un teatre que pugui retroalimentar els seus coneixements com a grup, els seu caràcter i el seu humor. Treballen a la recerca d’un llenguatge, compromès i poètic, convertint la companyia en un laboratori on cada projecte és un procés d’experimentació i creixement professional. El primer espectacle de la companyia va ser Lulu on the rocks l’any 2010, escrita i dirigida per Aleix Aguilà que va quedar finalista a la Beca Desperta de la Nau Ivanow. El següent any van guanyar-la, amb l’obra Companyia Solitària. El 2012 van presentar Nòmades, que va representar-se als terrats i jardins d’arreu del país durant la posta de sol de les nits d’estiu. Des de llavors han estrenat una obra cada any, Bolxevics el 2013, Quietud salvatge el 2014 i La ciutat és vostra el 2015, any en que també estrenen Filla del seu pare.

El director parla sobre Filla del seu pare
Quan em van proposar participar a Filla del seu pare, no vaig dubtar-ho ni un moment. Poder servir com a director un text de l’Aleix, i dialogar amb López, Barceló, i Vinyals m’excita. La seva filosofia de treball en grup, on la principal norma és anar a fons en tots i cadascun dels aspectes formals i de contingut del muntatge, m’han seduït des del minut 1. Filla del seu pare és una adaptació de la Hedda Gabler d’Henrik Ibsen. La mirada particular i a la vegada absolutament actual de l’Aleix, ens permet apropar-nos d’una manera descarnada a un dels motors que defineixen la nostra contemporaneïtat: la frustració i el buit existencial que ens provoca el fet de no poder realitzar-nos. Això es tradueix en solitud, i en una perillosa voluntat autodestructiva. Voluntat que topa amb una mínima escletxa d’esperança: la llibertat individual com a únic antídot contra la mediocritat.
Pau Miró, director.

Festival Temporada Altapau miróPol Lópezteatre

Cinema

Jude Law és “Dom Hemingway”… i tu no!

24/05/2014 02:11
Música

El Cor Infantil Amics de la Unió a la final del concurs de la Unió Europea de Radiodifusió

03/02/2013
Arts

Lleida 3008, una exposició de David del Val

26/05/2008
Escenaris

La mélancolie des dragons i Jerk al Teatre Lliure

20/05/2009

El Teatre Auditori de Granollers acull la projecció d’Assedegats, dirigida per Oriol Broggi

Una projecció en directe del nou espectacle de La Perla 29, amb la col·laboració del Festival Grec de Barcelona

Redacció.- El proper dilluns 13 de juliol a les 19.30 h es podrà veure a la pantalla de la Sala Gran del Teatre, en streaming, des de la Biblioteca de Catalunya, l’obra Assedegats, l’últim muntatge de La Perla 29, en el marc del Grec 2020 Festival de Barcelona. El Teatre Auditori projectarà la funció en directe del 13 de […]