Edició 3.734 (des del 27/09/2007)
Edició 3.734 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 13 juny 2014

La col·lecció «Josep Pla» publica una nova antologia de textos de M. Àngels Anglada amb el títol “Els meus contemporanis”

Els meus contemporanis és un recull de peces periodístiques escrites per M. Àngels Anglada i publicades en bona part a diaris i revistes d'abast general i comarcal

Es tracta d’homes i dones amb noms i cognoms, de latituds diverses: Vicent Andrés i Estellés, Aurora Bertrana, Maria Aurèlia Capmany, Josep Carner, Joan Coromines, Salvador Espriu, Josep Vicenç Foix, Joan Fuster, Maria-Mercè Marçal, Miquel Martí i Pol, Eugenio Montale, Carme Montoriol, Manuel de Pedrolo, Josep Pla, Carles Riba, Iannis Ritsos, Mercè Rodoreda, Josep Maria de Sagarra, Joan Sales, Georges Simenon o Joan Vinyoli, entre molts d’altres. Així mateix, el volum aplega una tria significativa de textos consagrats a Jacint Verdaguer, un referent que acompanyà la poeta des de l’adolescència.

Aquesta nova antologia de textos angladians correspon al 32è volum de la col·lecció «Josep Pla» que edita la Diputació de Girona, i se suma a Defensa de la terra (publicada a la mateixa col·lecció el 2013). En aquest cas, els curadors de l’edició han estat Eusebi Ayensa i Francesc Foguet, que expliquen en el llibre que han respectat molt els textos, dels quals només han esmenat errors de tecleig o lapsus en algunes de les referències citades.

Amb aquesta nova publicació, la col·lecció «Josep Pla» aprofundeix en l’univers angladià, fonamentat en el feminisme, el compromís cívic i la defensa del medi ambient i el territori.

La presentació del llibre va tenir lloc ahir al vespre a la sala de plens de l’Ajuntament de Figueres. Hi van assistir el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Josep Maria Godoy; un dels curadors de l’edició, Eusebi Ayensa; el director de la col·lecció, Lluís Muntada, i Mariona i Rosa Geli, filles de M. Àngels Anglada.

 

> Informació complementària

antologiaCultura catalanaEls meus contemporanisgironajosep plaliteraturaM. Àngels Anglada

Arts

Via Rubricatus: Intervencions multimèdia al riu Llobregat

27/06/2008
Lletres

El premi Miquel Martí i Pol, impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall Llach, ja té finalistes

06/11/2017
Lletres

Enderrock celebra 20 anys amb una revista i un DVD per llegir, escoltar i mirar

08/06/2013
Música

L'(A)phònica obre la campanya completant el cartell amb The Excitements, Sanjosex, La Iaia, Soledad Vélez i Radio Babel Maseille

30/05/2014