Edició 4.316 (des del 27/09/2007)
Edició 4.316 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 15 març 2015

‘La bèstia i el sobirà’ nova exposició al MACBA

L'exposició es podrà visitar a partir del 19 de març

Aquesta exposició explora com les pràctiques artístiques contemporànies qüestionen i desfan la definició occidental i metafísica de la sobirania política a través d’obres dels artistes internacionals més rellevants dels últims quinze anys.  

El dibuix, la pintura, la instal·lació, la investigació artística, la fotografia, el video o la performance posen en qüestió els llocs que fins ara han estat entesos com a seus de la sobirania: allò sagrat, l’Estat-Nació, les institucions modernes, la masculinitat, allò humà o l’autonomia individual.  

Reclamant les experiències de politització de la diferència funcional, l’autisme, l’animalitat, el travestisme , la cooperació ciutadana, la crítica de l’imaginari colonial o la construcció de subjectivitats disidents, aquests treballs proposen altres models d’entendre la llibertat i l’emancipació com a procesos de redistribució de la sobirania.

L’exposició està formada amb obres d’Efrén Álvarez, Ángela Bonadies i Juan José Olavarría, Ines Doujak i John Barker, Juan Downey, Edgar Endress, Oier Etxeberria, León Ferrari, Ghasem Hajizadeh, Julia Montilla, Ocaña, Mary Reid Kelley, Jorge Ribalta, Wu Tsang, Yelena Vorobyeva i Viktor Vorobyev, i Sergio Zevallos, entre d’altres.

 

> Informació complementària

artistesbarcelonamacba

Escenaris

El director d’escena Davide Livermore i el mestre Emmanuel Villaume debuten al Liceu amb aquesta coproducció amb el Teatro di San Carlo de Nàpols i el Palau de les Arts Reina Sofía de València

27/05/2018
Cinema

Imatge, matèria, música, sabor i olor conflueixen al somni del germans Roca

16/05/2014
Videoclips

Sopa de Cabra

07/04/2008 3:40''
Cinema

J.A. Bayona torna amb “Un monstre em ve a veure”, amb Sigourney Weaver encapçalant el repartiment

07/10/2016 02:28