Edició 4.161 (des del 27/09/2007)
Edició 4.161 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 31 juliol 2009

La Barcelona Jazz Orquestra al Festival de Jazz de Marciac de França

La BJO actuarà conjuntament amb la Lincoln Center Jazz Orchestra, de Winton Marsalis, actualment la millor big band del mon.

La Barcelona Jazz Orquestra participarà aquesta nit al Festival de Jazz de Marciac – França -, un dels festivals de Jazz més importants d’Europa, acompanyats per la cantant Ann Hampton Callaway i el saxofonista Jesse Davis. La BJO actuarà conjuntament amb la Lincoln Center Jazz Orchestra, de Winton Marsalis, actualment la millor big band del mon, durant la nit més important del festival.
L’elecció de la BJO per compartir concert amb la cèlebre LCJO de New York és un fet històric, per primera vegada un grup de Jazz de Catalunya pot mesurar-se amb una orquestra llegendària, i en el marc d’un dels festivals més grans d’Europa.

La Barcelona Jazz Orquestra va néixer fa 14 anys, i ha visitat molts festivals importants a Espanya i França, Treballa regularment amb grans estrelles del Jazz, amb voluntat d’acostar el Jazz a tots els públics, de manera acurada però amb la proximitat pròpia del Jazz.

La BJO combina la tradició amb la novetat, apostant també per la modernitat i les noves tendències, treballant tant repertori històric dels grans clàssics -Count Basie, Duke Ellington, Thad Jones, Dizzy Gillespie…- com repertori de compositors i arranjadors actuals.

L’orquestra està formada per alguns dels més reconeguts músics de la ciutat, i també de fora, com el pianista Ignasi Terraza, els saxos Víctor de Diego o Xavi Figuerola, o el bateria de París Jean Pierre Derouard.

La direcció musical del conjunt està al càrrec del jove trombonista Dani Alonso, que aporta una bona dosi de vitalitat i energia, tot continuant la tasca iniciada pel seu fundador i antic director, Oriol Bordas.

> Informació complementària

barcelonafestivaljazz

Arts

Zones de risc. La nova exposició al CaixaForum Barcelona

29/01/2009
ExposicionsLletres

Joan Francesc Mira imparteix el cicle ‘Quatre dies amb Dante i la Divina Comèdia’ al Caixafòrum

20/02/2013
Música

Parlem amb els Ruido! del seu últim disc, ‘Tentaciones’

02/11/2011 05:35
Escenaris

“El Rei Lear” de William Shakespeare amb direcció de Lluís Pasqual

12/01/2015