Edició 4.782 (des del 27/09/2007)
Edició 4.782 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 23 abril 2008

L’últim patriarca de Najat El Hachmi, el llibre en català més venut d’aquest Sant Jordi

El Juego del Ángel, de Ruiz Zafón ha estat el llibre més venut a tot Catalunya

El Juego del Ángel, de Carlos Ruiz Zafón ha complert els pronòstics i ha estat el llibre més venut a tot Catalunya durant aquesta diada de Sant Jordi. En català, les màximes vendes han estat per a L’últim patriarca, de Najat El Hachmi.
[El Debat.cat-Agències]
El Juego del Ángel, de Carlos Ruiz Zafón ha complert els pronòstics i ha estat el llibre més venut a tot Catalunya durant aquesta diada de Sant Jordi. En català, les màximes vendes han estat per a L’últim patriarca, de Najat El Hachmi, guanyadora del darrer Premi Ramon Llull. En totes dues llengües, els següents titols més venuts han estat Te daré la tierra / Et donaré la terra, de Chufo Lloréns, El niño con el pijama de rayas / El noi del pijama de ratlles, de John Boyne i El asombroso viaje de Pomponio Flato, d’Eduardo Mendoza, segons els gremis de llibreters de les quatre demarcacions catalanes. En aquest Sant Jordi s’ha accentuat la tendència dels darrers anys, en què els principals best-sellers de la jornada s’han venut tant en edició catalana com castellana. L’excepció, però, ha estat precisament el triomfador del dia, El juego del Ángel, de Zafón, la versió catalana del qual no estarà a la venda fins al 29 de maig, i amb una tirada de només 100.000 exemplars. Una quantitat brutal per a qualsevol novel·la en català, però molt lluny del milió d’exemplars en castellà que s’han posat a la venda fins ara.

Carlos Ruiz Zafón ha complert amb tots els pronòstics i ha arrasat el dia de Sant Jordi a tot Catalunya, tant per les vendes del seu nou títol com per la rebuda dels lectors, que han format llargues cues per aconseguir la seva dedicatòria davant la seva caseta ambientada a la Gran Via de Barcelona. Fins al punt que, a darrera hora de la tarda, s’ha hagut de dir als lectors que encara feien cua que haurien de tornar a casa sense la cobejada signatura, perquè no hi havia temps perquè l’autor els atengués a tots.

A la demarcació de Barcelona, segons ha explicat el secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, Eduard Garrell, els més venuts de ficció en català han estat L’últim patriarca, de Najat El Hachmi, Et donaré la terra, de Chufo Lloréns i El noi del pijama de ratlles, de John Boyne.

En ficció en castellà, Zafón ha arrasat amb la seva nova novel·la, deixant enrere i a gran distància altres escriptors consagrats com Eduardo Mendoza i Ken Follet. En castellà i no ficció, El secreto, de Rhonda Byrne, Las tres preguntas, de Jorge Bucay i El mundo amarillo, d’Albert Espinosa, han estat els més reclamats. En la modalitat de no ficció en català, Carles Rexach ha triomfat amb Ara parlo jo, i l’han seguit l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, amb el seu llibre de memòries i Rhonda Byrne amb El secret.

A Lleida també ha estat el més venut El Juego del Ángel, segons el president del gremi de llibreters, Jordi Caselles, i l’expresident, Miquel Bernal, del Punt del Llibre. Entre els autors amb vendes altes, tots dos han citat també Chufo Lloréns, amb Et donaré la terra, Najat El Hachmi, amb L’últim patriarca i El nen amb el pijama de ratlles, de John Boyne.

El president del Gremi de Llibreters de Tarragona, Josep Rovira, de la Llibreria La Capona, no ha dubtat que El Juego del Ángel serà el més venut “amb diferència”, tot i que també ha destacat Mendoza, El Hachmi i Ken Follet, per Un món sense fi.

La presidenta del gremi de llibreters de Girona, Maria Carme Ferrer, ha explicat que, sense cap mena de dubte, El Juego del Ángel ha estat el llibre més venut de la jornada. La versió en català de l’últim llibre de Francesc Miralles, Profecia 2013, un thriller ambientat en part al barri jueu de Girona, ha estat el segon més venut en aquesta província.

> Informació complementària

llibre

Cinema

La nova comèdia de Jim Carrey

25/12/2008
Cinema

Basada en la novel·la d’Albert Sánchez Piñol

20/10/2017 2:15"
Lletres

Josep Pagès presenta el seu primer llibre “Escrits descreguts” a la Llibreria 22

18/11/2015
Tendències

Dos músics catalans internacionals creen ‘Cap de Colla’, un joc de taula dedicat al món casteller en les estones mortes a aeroports, hotels i furgonetes

16/05/2015

Tret de sortida als actes commemoratius dels 175 anys del museu de Sant Pere de Galligants

Presentació de l'exposició "175 anys del museu de Sant Pere de Galligants", Un repàs gràfic de la història del museu

Redacció.- Aquest dijous ha tingut lloc al Monestir de Sant Pere de Galligants, l’acte d’inauguració dels actes commemoratius dels 175 anys del museu de Sant Pere de Galligants, actual seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya. L’acte inaugural ha comptat amb l’assistència de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president […]