Edició 4.288 (des del 27/09/2007)
Edició 4.288 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 31 desembre 2010

L’Orquestra Simfònica del Vallès dóna la benvinguda al 2011

El programa inclou obres de la família Strauss, Saint-Saëns, Anderson, Txaikovski, Von Suppé i Offenbach

Com ja és tradició a l’Auditori de Girona, arriba el Festival de Valsos i Danses, un concert que per a molts gironins és ja una cita ineludible. Les danses vives i alegres de la família Strauss han conquerit les nostres llars per celebrar lʼarribada dʼun any nou. L’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta del seu director titular, Rubén Gimeno, torna a l’Auditori per celebrar aquesta arrencada amb obres dels Strauss, al costat d’altres peces molt populars de Saint-Saëns, Anderson, Txaikovski, Von Suppé i Offenbach.

Orquestra Simfònica del Vallès

L’OSV es va constituir el 1987 en el si de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i amb el temps s’ha consolidat com una formació musical de primera magnitud per la seva forta implantació popular. És l’única orquestra simfònica de l’Estat organitzada empresarialment com a societat anònima laboral amb els músics i treballadors com a propietaris i accionistes. Fins ara ha realitzat més de 900 actuacions i més de 50 enregistraments per a la ràdio i la televisió, amb un repertori que combina programes simfònics amb òpera, música contemporània i concerts populars. L’any 1992 va rebre el Premi Nacional de Música atorgat per la Generalitat en reconeixement a la seva trajectòria.

Rubén Gimeno

El seu inici en la direcció va produir-se de la mà de James Ross, i es va graduar a la Universitat de Maryland. Posteriorment va estudiar al Conservatori d’Estocolm sota el mestratge de Jorma Panula. Va ser designat nou director titular de l’OSV la temporada 2009-10. Prèviament ha estat director artístic de la Joven Orquesta de la Sinfónica de Galicia durant gairebé una dècada, tasca que va compaginar amb el càrrec de violinista a la mateixa orquestra. Com a director convidat ha col·laborat amb orquestres espanyoles, com l’Orquesta Sinfónica de Galícia, Orquesta Nacional d’Espanya, simfòniques de Tenerife, i de Castella i Lleó, d’Euskadi, de València, de Granada i amb l’Oviedo Filarmónica, entre dʼaltres.

> Informació complementària

2011

Cinema

“¿Tenía que ser él?”, una comèdia amb Bryan Cranston i James Franco

15/01/2017
Música

La banda Pegasus celebra 30 anys d?història

26/04/2011
Escenaris

L’Institut del Teatre inaugura el curs amb un homenatge a Hermann Bonnín i una lliçó magistral de Carles Santos

06/10/2013
Escenaris

‘La dona que perdia tots els avions’, amb Francesc Garrido, Lina Lambert i Mercè Mariné

10/12/2013