Edició 4.163 (des del 27/09/2007)
Edició 4.163 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 9 gener 2014

Kepa Junkera i Josep Maria Ribelles: mestratge i complicitat en un duet únic a l’Auditori

Estrena de la nova temporada de concerts a l'auditori de Girona amb dos grans mestres de la música folk

Triki-Arp és una original proposta de fusió proposada per dos grans mestres de la música folk: l’acordionista basc Kepa Junkera i l’arpista català Josep Maria Ribelles. Amb la col·laboració del percussionista Marc Vila, l’espectacle uneix el sabor del Cantàbric i la Mediterrània, casant emocions a partir de les melodies que tracen la trikitixa i l’arpa.

Un duet extraordinari protagonitzat per un dels músics bascos de música tradicional més prolífic i internacional d’avui dia (Junkera) i per un dels grans renovadors del folk català (Ribelles).

Kepa Junkera ha col·laborat amb nombrosos artistes com ara Andreas Vollenwaider, Maria del Mar Bonet, Hevia, Dulce Pontes, Carlos Nuñez, Caetano Veloso, Trilok Gurtu, Bela Fleck i Path Metheny, entre d’altres. També ha col·laborat en el disc Santiago de Chieftains, que va ser guardonat amb el Grammy al millor disc folk. El 2006, edita Etxea, un àlbum en el qual col·laboren artistes com Andrés Calamaro, Miguel Bosé, Loquillo, Michel Camilo o Seydu.

Josep Maria Ribelles va submergir-se en el món de l’arpa a través del gallec Emilio Cao i des de llavors ha participat en diverses formacions folk com ara L’Ham de Foc o, més recentment, Solatge, juntament amb Mara Aranda i Eduard Navarro. El 2011 va editar el seu primer treball en solitari, treball que va estar inclòs a la llista dels deu millors discs folk 2011 per la revista especialitzada Sons de la Mediterrània.Música

“Sin Colorantes”

29/03/2014
Tendències

La segona edició del festival Amb So de Cobla presenta dues estrenes absolutes i una producció multidisciplinar sobre la història de la sardana

05/08/2018
Cinema

Una producció hispanomexicana protagonitzada per Jordi Mollà

15/05/2008 2:20''
Lletres

El record és un pont al passat

01/02/2013