Edició 4.257 (des del 27/09/2007)
Edició 4.257 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 9 gener 2014

Kepa Junkera i Josep Maria Ribelles: mestratge i complicitat en un duet únic a l’Auditori

Estrena de la nova temporada de concerts a l'auditori de Girona amb dos grans mestres de la música folk

Triki-Arp és una original proposta de fusió proposada per dos grans mestres de la música folk: l’acordionista basc Kepa Junkera i l’arpista català Josep Maria Ribelles. Amb la col·laboració del percussionista Marc Vila, l’espectacle uneix el sabor del Cantàbric i la Mediterrània, casant emocions a partir de les melodies que tracen la trikitixa i l’arpa.

Un duet extraordinari protagonitzat per un dels músics bascos de música tradicional més prolífic i internacional d’avui dia (Junkera) i per un dels grans renovadors del folk català (Ribelles).

Kepa Junkera ha col·laborat amb nombrosos artistes com ara Andreas Vollenwaider, Maria del Mar Bonet, Hevia, Dulce Pontes, Carlos Nuñez, Caetano Veloso, Trilok Gurtu, Bela Fleck i Path Metheny, entre d’altres. També ha col·laborat en el disc Santiago de Chieftains, que va ser guardonat amb el Grammy al millor disc folk. El 2006, edita Etxea, un àlbum en el qual col·laboren artistes com Andrés Calamaro, Miguel Bosé, Loquillo, Michel Camilo o Seydu.

Josep Maria Ribelles va submergir-se en el món de l’arpa a través del gallec Emilio Cao i des de llavors ha participat en diverses formacions folk com ara L’Ham de Foc o, més recentment, Solatge, juntament amb Mara Aranda i Eduard Navarro. El 2011 va editar el seu primer treball en solitari, treball que va estar inclòs a la llista dels deu millors discs folk 2011 per la revista especialitzada Sons de la Mediterrània.Videoclips

Pel seu nom

14/01/2010 03:24
ArtsLletres

Entrevista a Ricard Planas, director de Bonart i impulsor de la fira Inart

18/09/2007 4:65
Lletres

La Institució de les Lletres Catalanes impulsa més de 250 actes arreu del territori per al Dia Mundial de la Poesia

21/03/2017

Sopa de Cabra ultima la seva posada en escena “més ambiciosa” per la gira d’estiu

03/07/2015