Edició 4.777 (des del 27/09/2007)
Edició 4.777 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 30 juny 2011

Juliol atapeït a la Fundació Vila Casas

Lliurament del Premi Internacional Ynglada-Guillotque i tres exposicions

Fruit del conveni de col·laboració entre la Fundació Ynglada-Guillot i la Fundació Vila Casas signat l’any 2002, la planta baixa de l’Espai Volart acull la IL edició del Premi Internacional Ynglada-Guillotque, enguany, contempla vint-i-vuit propostes d’autors nacionals. El premi a l’autor de l’obra finalista, que compta amb una dotació econòmica de 4.000 euros, serà lliurat el dia 5 de juliol, de la mà del president de la Fundació Ynglada-Guillot, Jordi Bonet, i del president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas.

Per la seva banda, la planta soterrània de l’Espai Volart, presenta l’exposició ‘Patrim’2010’ (obres adquirides per la Facultat de Belles Arts). El resultat és un amalgama de propostes artístiques que posa de relleu la diversitat conceptual i multidisciplinar dels joves creadors.

Fruit del conveni de col·laboració signat l’any 2002 entre la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i la Fundació Vila Casas, any rere any, l’Espai Volart acull l’exposició dels treballs dels alumnes del darrer curs de llicenciatura i que han passat a formar part del patrimoni artístic de la Universitat de Barcelona. La mostra compta amb una desena de treballs pluridisciplinars.

Així mateix, la planta baixa de l’Espai Volart2 acull, entre el 5 i el 30 de juliol, l’exposició ‘La ciutat com a plató’, un conjunt de treballs realitzats en el marc de la col·laboració entre la Fundació Vila Casas i l’Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona Elisava. Com a artistes emergents, els alumnes del Diploma de Postgrau en Fotografia i Disseny: Imatge i Creació i del Diploma de Postgrau en Disseny, Imatge i Arquitectura de l’Escola han interpretat, mitjançant l’ús de la càmera fotogràfica, el Museu Can Framis i el districte 22@, des de múltiples i divergents vessants (emocional, industrial, físic o conceptual). La mostra contempla una quinzena de treballs fotogràfics i audiovisuals, així com una càmera obscura instal·lada a la plaça de Can Framis que pretén emfatitzar la importància de caminar, mirar i explorar la ciutat, alhora que ofereix al visitant una mirada més reposada de la ciutat. Els treballs resultants s’exposaran amb la resta de propostes expositives de l’Espai Volart2.

Finalment, ‘Trullàs. 31 Dies. Solo Art Live’ és el títol del projecte pluridisciplinar que l’artista Jordi Trullàs (Barcelona 1979) ha elaborat per la planta baixa de l’Espai Volart2. Dividit en dos àmbits expositius, el primer dels quals esdevé un laboratori experimental que es nodrirà de les experiències del públic i de l’artista, i un segon espai que acull una instal·lació poètico-escultòrica que s’anirà construint al llarg de l’exposició. La mostra, que compta amb la col·laboració de crítics i comissaris com, entre d’altres, José Corredor-Matheos, Vicenç Altaió o Xavier Antich, pretén emfatitzar la potencialitat artística implícita en l’espectador.

> Informació complementària

juliol

Tendències

Imma Bosch, Anna Puig, Jordi Velasco, Onda Rambla, Volcano i l’Ajuntament de Figueres guanyadors dels Carles Rahola 2011

28/01/2011
Cinema

Tom Hanks torna a interpretar al professor Robert Langdon a “Inferno”

14/10/2016
Videoclips

Quimi Portet

29/03/2008 2:43''
Arts

Guillem Albà, dirigit per Jango Edwards, presenta Sketchofrenia, un viatge ple d?energia i humor

06/12/2008

Exposició retrospectiva de Quim Corominas, «Corominas, 50 anys d’art»

La mostra, comissariada per Sebastià Goday, presenta més de 150 obres de l'artista

Redacció.- Quim Corominas (Sarrià de Ter, 1951), de formació autodidacta, ha combinat durant anys la creació visual i la docència artística a Girona. La Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, la Fundació Fita i la Fundació Rafael Masó presenten una exposició múltiple, de 150 peces, amb obra de gran format a les sales […]