Edició 4.041 (des del 27/09/2007)
Edició 4.041 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 18 agost 2014

Jornades professionals, més de 30 ponents en 10 sessions diferents

Dies 9 i 10 d’octubre a la Llotja Professional de la Fira Mediterrània

PER A QUI TREBALLEM?

En un context com l’actual -de profundes transformacions socials i econòmiques- nombroses veus es plantegen quin ha de ser el paper de la cultura i si aquesta pot respondre d’una forma encara més àmplia a les necessitats de la societat. Les jornades Per a qui treballem? Comunitat, participació i nous públics volen servir d’ajuda als professionals de la cultura per ampliar visions i perspectives, mostrant projectes d’èxit i promovent la reflexió constructiva. 

RESUM D’ACTIVITATS

El Diàleg Inaugural entre el ballarí i coreògraf Cesc Gelabert i la filòsofa i pedagoga Eulàlia Bosch obrirà aquestes Jornades donant pas al primer Panell d’Experiències, dedicat a la presentació d’iniciatives creatives de participació i desenvolupament de públics amb Agost Produccions, Indies Keeping Secrets i el projecte escènic valencià Cabanyal Íntim. 

Les Jornades inclouran una Formació a càrrec d’Antoni Laporte, director d’Artimtería dedicada a “El màrqueting i els públics: Saps qui és la teva audiència? amb la col•laboració del Servei de Desenvolupament Empresarial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Amb un format de Taula de Pensament i sota la moderació d’Eva Garcia, reunirem a un grup de professionals vinculats a la creació artística i la programació per conversar entorn a l’espai que propostes produïdes per persones diferents ocupen als nostres escenaris. Hi prendran part Thomas Noone, Cesc Casadesús, Montse Faura, Toni Mira, Pep Tugues i Thomas Louvat, entre d’altres. 

La Festa, així com la resta de manifestacions culturals que transcorren a l’espai públic tindran un paper destacat el divendres 10 d’octubre amb una Conferència a càrrec de Manel Delgado, que també intervindrà a la Taula Rodona liderada per Bienve Moya, amb Joan Josep Guillen, Josep Bargalló i Manel Vilanova. 

El darrer Panell d’Experiències presentarà cinc Festivals amb programacions culturals de carrer per a demostrar-ne el seu potencial social. Coneixerem el Festival Rendez Vous Chez Nous, de Burkina Faso; el Festival Internacional de Artes de Calle de Valladolid, el Festival Al Carrer de Viladecans, l’Stockton International Riverside Festival, del Regne Unit; i Scènes de Rue – Festival des Arts de la Rue, de Mulhouse. 

Les Jornades acomiadaran aquesta edició amb una Taula de debat titulada “Practiques socials en festivals de música” conduïda per la periodista Eva Piquer amb els exemples dels Festival Bioritmo, Manifiesta Fest van de Solidariteit de Bélgica; Green Sound Festival i SoundMakers Festival, ambdós d’Itàlia; i el Festival Ítaca del Baix Empordà.

> Informació complementària

festivalFira Mediterràniajornades professionalsmanresa

Exposicions

Darrers dies per veure l’exposició del Black Music 2011

26/06/2011
Videoclips

Marc Parrot

18/05/2009 03:29''
Lletres

Les biblioteques públiques incorporen a l’eBiblioCat més de 2.000 títols de pel·lícules accessibles per Internet

20/09/2018
Escenaris

El Festival EVA tancarà aquest cap de setmana la seva 9a edició amb un notable increment de públic en les més de 30 activitats programades

07/06/2013