Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 13 desembre 2020

Jordi Savall torna a L’Auditori de Barcelona per interpretar música de Charpentier

Estarà acompanyat de Le Concert des Nations, La Capella Reial de Catalunya i un primeríssim equip de solistes

Redacció.- Jordi Savall torna a L’Auditori de Barcelona el proper dilluns per oferir un concert monogràfic dedicat a obres nadalenques de Marc-Antoine Charpentier, un dels grans compositors del segle XVII francès.

Aquest serà el primer concert del mestre a Catalunya després d’haver superat amb èxit el Covid-19, i el farà acompanyat dels seus conjunts Le Concert des Nations, La Capella Reial de Catalunya i un equip de solistes format per les sopranos Jeanne Lefort, Hanna Bayodi-Hirt i Lise Viricel, el contratenor Gabriel Díaz, el tenor Víctor Sordo, el baríton Mauro Borgioni i el baix Christian Immler.

Per aquesta ocasió tan especial, Jordi Savall interpretarà dues obres basades en temes pastorals i de la Nativitat del genial compositor francès Marc-Antoine Charpentier. Charpentier va conjugar de forma magistral l’estil musical italià i francès, amb una prolífica producció escènica i un ampli catàleg de música sacra. I serà aquesta darrera vessant de l’autor la que descobrirem el proper dilluns a les 19 h de la mà de Jordi Savall.

La gran Pastorale sur la naissance de Notre Seigneur Jésus-Christ H. 482 (Pastoral sobre el naixement de Nostre Senyor Jesucrist) amb els seus cants que basculen entre l’ambient sacre i el profà, la ingenuïtat i la gravetat, n’és un exemple paradigmàtic. La Messe de Minuit pour Noël H.9 (Missa de mitjanit) és, deixant de banda el Te Deum, l’obra més coneguda de Charpentier. Escrita per a cor, solistes, flautes, cordes i continu, per l’ordinari hi circulen fins a deu melodies populars nadalenques (a l’estil de les misses-paròdia renaixentistes) que li acaben de donar un to general desenfadat i pastorívol.

El concert es podrà seguir en directe a través de la plataforma L’Auditori Digital.Tendències

La Flama del Canigó arriba aquest diumenge a centenars de viles els Països Catalans

23/06/2013
Cinema

“Cincuenta sombras de Grey” l’esperada adaptació cinematogràfica de la novel·la

13/02/2015

Sopa de Cabra ultima la seva posada en escena “més ambiciosa” per la gira d’estiu

03/07/2015
Escenaris

La companyia Per-versions presenta l?espectacle Top Model

26/04/2010 03:30

Entitats de l’audiovisual i la cultura reclamen als partits que apliquin 10 mesures per normalitzar i enfortir el sector en català

Adverteixen que l'audiovisual "ha estat abandonat durant 10 anys malgrat ser un sector cultural estratègic i un instrument de normalització lingüística"

Redacció.- La Plataforma per la Llengua, l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya demanen que les institucions polítiques apostin definitivament per l’audiovisual en català abans no sigui massa tard. Amb aquest objectiu, exigeixen als partits polítics que incorporin als seus programes electorals 10 mesures concretes perquè el pròxim govern reverteixi la situació […]