Edició 3.859 (des del 27/09/2007)
Edició 3.859 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 6 gener 2012

Jo, sola!

La sala Porta4 estrena un monòleg interpretat per Verónica Pallini que ironitza sobre la solitud i les relacions de parella

‘Yo, sola’ és producte d’un treball de recerca que va realitzar part de l’equip de Porta4, el disparador estètic del qual ha estat indagar entre un tipus de relat biogràfic, íntim, i un altre ficcional, on l’actuació i la posada en escena juguen en el trànsit entre vivències properes, més naturalistes i la construcció de personatges arquetípics de contes de Disney.

És una biografia escènica explicada en primera persona, des d’ on la performer assumeix el seu estat civil com a punt de partida i proposa una experiència real, ficcional, terapèutica, divertida, àgil, dramàtica i grotesca.

L’obra exposa un drama de la realitat tan contemporani com és la solitud i les relacions idealitzades en la institució de la parella. Indaga sobre la dificultat de satisfer una necessitat tan universal i atemporal com és trobar a aquest altre que fa possible que deixem d’estar sols.

Verónica s’està planejant sotmetre’s a una experiència terapèutica alternativa -Teràpia Disney- des d’on es disposa a boicotejar una sèrie de contes infantils clàssics, els quals intervinguts per la seva pròpia experiència li permetran ironitzar i desemmascarar a aquells personatges que com Wendy Pan, Blancaneus o la seva Madrastra suposen un model de dona que insisteix a conservar un imaginari ja desactualitzat sobre com descobrir al príncep blau i la parella perfecta.

Les funcions són els dissabtes de gener i febrer a les vuit del vespre.

> Informació complementàriaLletres

Roc Casagran publicarà al febrer nova novel·la: “L’amor fora de mapa”

22/12/2015
Tendències

L’Agència Catalana de Notícies obre delegacions a les Illles Balears i al País Valencià

17/11/2009
Música

Empty Cage guanyen el concurs Sona 9 més disputat

15/11/2012
Escenaris

Grans actrius de l’escena teatral del país actuen a Temporada Alta aquest cap de setmana

11/11/2015