Edició 4.165 (des del 27/09/2007)
Edició 4.165 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 6 gener 2012

Jo, sola!

La sala Porta4 estrena un monòleg interpretat per Verónica Pallini que ironitza sobre la solitud i les relacions de parella

‘Yo, sola’ és producte d’un treball de recerca que va realitzar part de l’equip de Porta4, el disparador estètic del qual ha estat indagar entre un tipus de relat biogràfic, íntim, i un altre ficcional, on l’actuació i la posada en escena juguen en el trànsit entre vivències properes, més naturalistes i la construcció de personatges arquetípics de contes de Disney.

És una biografia escènica explicada en primera persona, des d’ on la performer assumeix el seu estat civil com a punt de partida i proposa una experiència real, ficcional, terapèutica, divertida, àgil, dramàtica i grotesca.

L’obra exposa un drama de la realitat tan contemporani com és la solitud i les relacions idealitzades en la institució de la parella. Indaga sobre la dificultat de satisfer una necessitat tan universal i atemporal com és trobar a aquest altre que fa possible que deixem d’estar sols.

Verónica s’està planejant sotmetre’s a una experiència terapèutica alternativa -Teràpia Disney- des d’on es disposa a boicotejar una sèrie de contes infantils clàssics, els quals intervinguts per la seva pròpia experiència li permetran ironitzar i desemmascarar a aquells personatges que com Wendy Pan, Blancaneus o la seva Madrastra suposen un model de dona que insisteix a conservar un imaginari ja desactualitzat sobre com descobrir al príncep blau i la parella perfecta.

Les funcions són els dissabtes de gener i febrer a les vuit del vespre.

> Informació complementàriaMúsica

El Festival de Santa Florentina aposta per la joventut en la seva 20a edició

13/07/2018
Escenaris

Estrena de l’obra BIG BOUNCE de les creadores independents Anna Rubirola, Mireia de Querol i Cecila Colacrai

25/10/2013
Cinema

El Festival de Sitges creua l’Atlàntic amb el Sitges America Tour

21/05/2015
Cinema

George Clooney torna a la direcció amb “Monuments Men” i un repartiment d’autèntic luxe

23/02/2014