Edició 4.400 (des del 27/09/2007)
Edició 4.400 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 6 març 2015

Jaume Mach presenta el ‘Simbolisme de les línies’ a l’Hotel Bon Retorn de Figueres

El pintor Jaume Mach presenta avui divendres 6 de març a les 20 h l'exposició 'El simbolisme de les línies'

El pintor jonquerenc Jaume Mach presenta avui divendres a les 20 h a l’Hotel Bon Retorn de Figueres l’exposició El Simbolisme de les línies.  Un trentena de peces de format mitjà i gran on l’artista continua el seu treball sobre metacrilat però ara avessat a explorar el significat de les línies com a simbol de l’energia.

Mach segueix la dinàmica dels darrers anys per la qual cada temporada enceta una nova sèrie temàtica que  trenca amb el pintat fins aleshores amb la  voluntat d’explorar els límits de la seva creativitat.

Aquest 2015 presenta el Simbolisme de les línies on cada quadre és la extrapolació pictòrica d’una història que ha viscut; des de la biografia d’un conegut, fins a una premonició del futur o un esdeveniment succeït a tota una comunitat.

Pel que fa a la nova sèrie, Mach continua explorant  el món de les energies que tant el captiven, però aquesta vegada a través de les línies. Mach ha estudiat pintors com Kandinsky o filòsofs com Plató, que varen dedicar estudis al valor i significat de les línies.

En quant al procés, Mach es posa mans a l’obra a partir d’una història concreta i crea una base  – una mena magma eteri que ens recorda una fotografia de l’espai exterior – sobre la qual començarà a traçar línies amb un significat molt concret. Cada línia obeeix als diferents nivells d’energia existents, la física, l’astral, la de l’ànima, etc. I explicant la història d’aquell individu o fet des de les diferents perspectives d’aquestes energies, comença a superposar els dibuixos que en surten resultants.

El resultat, és una mena de carta astral d’un instant o d’una persona, congelat en el temps i emmarcat en els límits d’un quadre. Les línies arrodonides ens recorden l’etern retorn de la natura i el fons difús i inabastable, la presència de l’univers.  Es tracta d’obres lleugeres i equilibrades  que traspuen una veritat interior.

L’exposició, que es podrà visitar fins al 30 d’abril, s’emmarca dins les bimensuals mostres que sota el títol de Expo-art Empordà, presenta l’Hotel Bon Retorn i per on ja han passat  artistes com Ricard Ansón, Ana Maria Constanseu, Xavier Mallol, Josep Ministral o Esther Tenedor.

figueresjaume machpintura

Lletres

Assumpta Montellà presenta el llibre “El silenci dels telers”

19/10/2012
Cinema

El debut de Manuela Moreno en el llargmetratge a “Cómo sobrevivir a una despedida”, amb Úrsula Corberó

25/04/2015
Escenaris

Pau Vallvé presenta el darrer disc d’Estanislau Verdet

22/10/2008 4:43''
Cinema

Sam Mendes destrona de nou el somni americà amb ‘Un lugar donde quedarse’

19/11/2009 02:08