Edició 4.808 (des del 27/09/2007)
Edició 4.808 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 18 agost 2020

Jamboree, Tarantos i Moog tornen a obrir i la plaça reial acollirà un festival de concerts gratuïts

Concerts dels 60 anys a la plaça per celebrar l'aniversari

Redacció.- Reformulant els espais el Jamboree reprèn la seva activitat d’un concert diari (amb doble passi a les 20 i 22h) i streamings en directe.

De moment ja hi ha confirmats per aquesta segona quinzena del mes noms com Xumilla Rossi Xirgu, el clàssic Clarence Bekker, Oleándole, Alba Morena Trío, Ronald Baker Quintet o la Barcelona Big Blues Band… Al setembre arribaran Roger Mas, Jesse Davis o Jorge Da Rocha.

Com a novetat, les mitjanits dels dissabtes arrenca el cicle Keep It Real, i serà el torn del hip-hop i el trap. A partir del dia 22, amb la inauguració a càrrec de Kween Cortés, visitaran la cova, entre d’altres, Prince Osito, Marga Mbande, Indee o Malv.

Tarantos recuperarà també la seva dinàmica habitual amb un concert de flamenc a les 19.30h, però també es convertirà en el refugi d’altres cicles i activitats, començant ara per l’humor, la rumba i la màgia:

– els dijous (23h) arrencarà Tarantos-Comedy. Monòlegs i improshows… perquè la pandèmia, millor afrontar-la amb un somriure.

– els divendres serà el torn de la Rumba Catalana, amb concerts de doble passi a les 23 i 24h. La programació arrenca el divendres 28 d’agost amb artistes com 4 de la cera, Papawa i Triampa.

–  i els dissabtes… Nit de Màgia.  A la mitjanit, amb espectacles de màgia, il·lusionisme i sessió de DJ de fons.
La sala Moog també anirà reprenent paulatinament la seva activitat, per bé que adaptada a les noves condicions (1 sessió setmana cada dijous, amb públic assegut i aforament del 50%). El dijous 27 d’agost es dona el tret de sortida amb sessió del DJ resident Uroz, i el seu corresponent streaming en viu. Entrades a 1€ i actuacions a les 21 i a les 23h.

Concerts dels 60 anys a la plaça Reial

Aquest 2020 el Jamboree celebra els seus 60 anys, i al desembre es van presentar un seguit de propostes i actes festius per commemorar l’efemèride.

Evidentment, tot plegat va quedar aparcat amb la pandèmia, però s’han fet tots els esforços possibles per recuperar una de les iniciatives més boniques: oferir 30 concerts gratuïts durant el mes d’agost a la Plaça Reial (un diari). La idea era regalat música a la ciutat, amb un petit recital cada tarda.

El context de confinament i d’aturades en funció dels rebrots no era gens favorable, però finalment s’ha pogut consensuar, amb la complicitat de l’Ajuntament de Barcelona, oferir un concert diari i gratuït entre el 17 d’agost i el 6 de setembre al bell mig de la Plaça, sempre a les 18.30h, amb una durada d’una hora i un aforament assegut i limitat a una cinquantena de persones.

Alguns dels artistes participants seran Papawa, Sabor Cubano, Cadencia, Ganza, Robin Reyes, Alfredo Reyes, Playground, Childo, Jazz Pretenders, 4 de la cera o The Shu Shu’s.

 Escenaris

La Fura dels Baus inaugura la nova temporada de l?English National Opera

15/10/2009
Lletres

3a edició Litterarum, fira d?espectacles literaris

23/05/2010
Tendències

La Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, FIMAG’15, consolida la seva fórmula i concentrará en un cap de setmana actuacions de grans noms de la màgia

30/04/2015
Música

Els Mirall de Dylan amb Pascal Comelade estrenen amb èxit el Festival Strenes

12/04/2013

III Premis de la Música Balear 2020 al teatre Xesc Forteza

La cantautora i poeta Miquela Lladó rebrà el Premi d'Honor i el cantant i actor Llorenç Santamaria el Premi a la Trajectòria

Redacció.- La gala dels PREMIS ENDERROCK 2020 – III PREMIS DE LA MÚSICA BALEAR tendrà lloc aquest poper dijous 26 de novembre, a partir de les 20 hores, al Teatre Xesc Forteza de Palma. Durant la festa anual de la música illenca es desvetllaran els onze premis atorgats per votació popular als millors discos i […]