Edició 3.949 (des del 27/09/2007)
Edició 3.949 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 11 setembre 2017

“Intel·lectuals i compromisos a l’època contemporània” tema del Col·loqui Internacional Walter Benjamin 2017

Té el propòsit de ressaltar les transformacions de la figura de l’intel·lectual

Redacció.- Tot apunt per l’inici del Col·loqui Internacional Walter Benjamin, 2017, que tindrà lloc els dies 28, 29, 30 de setembre, i el 8 d’octubre a Girona i Portbou. Aquest col·loqui l’organitza la Càtedra Walter Benjamin de la Universitat de Girona i el Museu Memorial de l’Exili, amb la co-organització de l’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, l’EUROM (European Observatory on Memories) de la Universitat de Barcelona i la Universitat de Perpinyà. Hi col·laboren l’Ajuntament de Portbou, Associació Passatges de Cultura Contemporània, Nau Côclea, La Guerrilla Comunicacional i Radio 3.

“Intel·lectuals i compromisos a l’època contemporània. Cent anys després de la revolució d’octubre” serà el tema a tractar en un col·loqui interdisciplinari i exhaustiu que té el propòsit de ressaltar les transformacions de la figura de l’intel·lectual a la llum, primer, de l’impacte de la revolució soviètica en bona part del segle XX per arribar, segonament, a la complexitat inherent del món globalitzat. Amelia Valcárcel (Universitat de Oviedo), Enzo Traverso (Cornell University), Emmanuel Faye (Université de Rouen) o Ferran Gallego (Universitat Autònoma de Barcelona) figuren entre una extensa nòmina de ponents.

El diumenge 8 d’octubre es portarà a terme la ruta a peu de Banyuls a Portbou. Un projecte de la Nau Coclea que comptarà amb una intervenció artística.Escenaris

El Teatre Lliure presenta ‘Gata sobre teulada de zinc calenta’ a la renovada seu del barri de Gràcia

13/09/2010
Cinema

Arriba la Cinquena Edició de la Mostra de Curtmetratges per la Identitat

27/10/2016
Música

El festival Estepa Mediterrània arriba amb 17 actuacions ben variades

21/07/2016
Cinema

Entrevistem el director del Festival de Curts de Mas Sorrer, Andrew Tarbet

28/07/2008 5:45''