Edició 4.190 (des del 27/09/2007)
Edició 4.190 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 13 desembre 2018

Una instal·lació de llums i sons al jaciment ens convida a reflexionar sobre la guerra i la Memòria a El Born CCM

La instal·lació, “Brots de Memòria” coincideix amb els 80 anys dels bombardejos sobre Barcelona de 1938

Redacció.- El Born CCM: Aquesta instal·lació, “Brots de Memòria”, que es podrà veure entre el 13 de desembre i el 6 de gener en diferents passis, treballa amb llums i sons per a partir d’aquests elements i sobre la base del jaciment arqueològic d’El Born CCM interpel·lar o animar als visitants a reflexionar sobre la Memòria i el que van representar els bombardejos sobre Barcelona durant la Guerra Civil espanyola. Aquest 2018 se’n compleixen 80 anys. Una manera creativa, original, però seriosa d’apropar-se a aquells fets i d’aprofundir sobre la naturalesa d’un conflicte i com es pot tractar de caminar cap a una nova cultura de pau. La instal·lació s’inscriu en el programa d’activitats al voltant de l’exposició “Una infància sota les bombes” d’El Born CCM.

Precisament aquesta exposició, que es podrà visitar fins a finals del proper més de març, recupera aquells fets històrics, els bombardejos sobre Barcelona, i posa l’accent sobre com els van viure els infants. A partir de les seves vivències plasmades en dibuixos reflexionem sobre l’impacte traumàtic d’aquells episodis i l’efecte que van tenir en la maduració posterior d’aquelles persones.

“BROTS DE MEMÒRIA”

Instal·lació artística en commemoració del 80è aniversari del bombardeig de Barcelona

Plouen bombes que esdevenen llavor. Del terra cap al cel, en sentit invers, neixen noves vides, fils de veu, subtils. Brots individuals creixen i, en conjunt, creen un cor global, un clam social a la pau i a la llibertat, en record a les veus que es van apagar per sempre i avui són símbol de la resposta a la barbàrie. La instal·lació és una obra escultòrica de llum i so, al mateix temps que transforma la zona arqueològica mitjançant la llum i les ombres.

 

 Tendències

Núria de Gispert i Carles Puigdemont lliuren els Premis Manel Xifra Boada 2012

01/06/2012
Cinema

Protagonitzada per Meg Ryan i Antonio Banderas

01/05/2008 2:39''
Exposicions

El treball de la fotoperiodista sabadellenca Victòria Rovira protagonitza la nova exposició de l’Espai Cultura de Sabadell

11/12/2018
Música

Avishai Cohen obre avui la programació del Round About Midnight amb la presentació estatal de l’àlbum ‘From Darkness’

20/03/2015