Edició 4.009 (des del 27/09/2007)
Edició 4.009 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 27 desembre 2013

INSPAI amplia les seves exposicions virtuals amb imatges de personatges rellevants

“Efemèrides” és el nom del nou apartat, que conté imatges dels fons fotogràfics del Centre de la Imatge de la Diputació de Girona

INSPAI, Centre de la Imatge de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Girona, amplia les exposicions virtuals de la seva pàgina web amb la presència de personatges rellevants del món de la cultura, l’esport, l’oci, etc. El nou apartat, que és dins d’“Exposicions virtuals”, s’anomena “Efemèrides”, i està format per imatges provinents de les col·leccions i els fons fotogràfics del Centre. “Efemèrides” comença amb mostres d’imatges de Salvador Espriu, Roberto Bolaño i Miquel Martí i Pol.

L’exposició virtual dedicada a l’escriptor i poeta Salvador Espriu, en commemoració del centenari del seu naixement, aplega imatges, realitzades per Jordi Soler, d’una entrevista feta els anys 60 del segle passat; fotografies de l’enterrament d’Espriu, fetes per Joan Comalat, i imatges de la representació teatral Primera història d’Esther, al teatre Romea de Barcelona, també de Jordi Soler.

La mostra dedicada a l’escriptor xilè Roberto Bolaño, amb motiu de la celebració dels deu anys de la seva mort, es concreta en imatges realitzades a Girona el mes de desembre de 1984.

D’altra banda, l’exposició dedicada al poeta Miquel Martí i Pol es basa en fotografies realitzades per Miquel Ruiz els anys 1991 i 1999. Les imatges de 1991 fan referència a la presentació del poemari Suite de Parlavà, a casa del cantautor Lluís Llach. Les fotos de 1999 són de la inauguració de l’exposició sobre la vida i l’obra del poeta.

“Efemèrides” es troba dins de l’apartat “Exposicions virtuals”, que ja fa temps que es pot veure al web d’INSPAI. “Exposicions virtuals” aplega totes les mostres que ha organitzat l’entitat de la Diputació amb l’objectiu de posar a l’abast de les persones usuàries les imatges que s’han anat mostrant al llarg de tots aquests anys, les quals s’han pogut veure a molts municipis gironins. Al mateix temps, “Exposicions virtuals” és un entorn visual destinat a documentar i divulgar les col·leccions i els fons fotogràfics que custodia i gestiona INSPAI.Tendències

Un xef gironí opta al premi Cuiner de l’Any 2015

27/10/2015
Lletres

Carles Zafon guanya el XIIè Premi El lector de l?Odissea amb la novel·la Breu tractat sobres les il·lusions òptiques

24/10/2010
Música

The sey sisters tornen amb el seu segon disc “Rise”

05/09/2018
Música

Albert Attenelle delectarà al públic de L?Auditoriamb obres de Chopin i Debussy

27/03/2010