Edició 4.632 (des del 27/09/2007)
Edició 4.632 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 31 juliol 2018

La iniciativa “Comerç a domicili” impulsa la dinamització del comerç de proximitat

El projecte posa èmfasi en la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social

Redacció.-L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada de la gerent de Càritas Ecosol, Anna Güell, i del gerent d’Eina Activa, Albert Rosa, han presentat aquest matí la iniciativa “Comerç a domicili”, una acció de dinamització comercial impulsada per l’Ajuntament de Girona juntament amb Càritas i Eina Activa que té com a objectiu facilitar i fidelitzar les compres de residents i visitants de la ciutat a través del servei a domicili en bicicleta per tal de promocionar el petit comerç.

El projecte aconsegueix englobar la dinamització comercial, la sostenibilitat ambiental i la inclusivitat social a la ciutat de Girona, ja que es duu a terme mitjançant empreses d’economia solidària, fet que impulsa la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social i afavoreix la seva reinserció a dins la societat.

L’alcaldessa de Girona ha posat de relleu que “projectes com aquest en què van de la mà la dinamització econòmica, la sostenibilitat i el progrés social són essencials per avançar cap a una societat conscienciada i amb responsabilitat social”, alhora que ha volgut agrair la tasca de les dues entitats que han ajudat a impulsar el servei, Càritas i Eina Activa, que “demostren un cop més que la col·laboració públicoprivada és essencial per engegar projectes i poder-los dur a terme”.

Funcionament del servei

El destinatari del servei és el petit comerç de la trama urbana de Girona i s’ofereix el servei tant a veïns com a visitants. En el cas dels veïns, el client fa la comprar a la botiga i pot demanar que li portin a casa omplint un tiquet amb les dades bàsiques (adreça, franja horària i telèfon de contacte). Un cop omplert el tiquet, s’avisa el repartidor i es fa el lliurament de la compra. Pel que fa als turistes, el funcionament és el mateix, però el lliurament de la compra es fa a l’hotel on estigui allotjat.

El repartiment d’aquests tiquets es farà mitjançant les associacions de comerciants de la ciutat, que alhora els repartiran als diferents establiments, juntament amb tríptics informatius en diferents idiomes. Els establiments de la resta de la ciutat que no estiguin associats podran passar a recollir els seus tiquets a l’Oficina de Turisme fins a esgotar existències.

> Informació complementària

CàritasComerç a Domicilicomerç de proximitatEina Activapetit comerç

Lletres

Torna Lluís Llach amb la novel·la “Les dones de la Principal”

08/10/2014
Cinema

“Viajo sola”, una pel·lícula de Maria Sole Tognazzi

01/08/2014
Cinema

Una comèdia romàntica protagonitzada per Juliette Binoche y Steve Carell

23/03/2008 3:07''
Cinema

Pel.lícula d’animació produïda per Antonio Banderas

24/12/2008 3:02''