Edició 4.536 (des del 27/09/2007)
Edició 4.536 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 6 agost 2019

Inici del cicle Gandules’19 del CCCB amb la pel·lícula High Life de Claire Denis

Cada dimarts, dimecres i dijous, del 6 al 22 d'agost

Redacció .- Aquest dimarts 6 d’agost es dona el tret d’inici al cicle Gandules’19 amb la pel·lícula High Life de Claire Denis. Universos paral·lels, viatges en el temps o abolicions de l’ordre racional són protagonistes de l’edició d’enguany. Aquest agost, el cinema d’estiu del CCCB proposa nou pel·lícules en què conceptes derivats de la revolució quàntica han inspirat la creació de nous imaginaris. Un cicle comissariat pel crític de cinema Jordi Costa en el marc de l’exposició «Quàntica». Es podrà veure cada dimarts, dimecres i dijous al Pati de les Dones del CCCB del 6 al 22 d’agost.

La gradual infiltració en l’àmbit de la cultura popular de conceptes derivats de la tercera gran revolució en la història de la cosmologia no només ha inspirat la creació de nous imaginaris en les ficcions de gènere fantàstic, sinó que també ha posat en crisi la concepció tradicional del relat. De tot model de relat. Un univers en expansió accelerada cap al seu col·lapse no sembla un hàbitat natural per als discursos tancats de naturalesa monolítica. Les revelacions de la física quàntica conviden a pensar en bifurcacions i multiplicitats, en realitats paral·leles i identitats inestables, i connecten amb alguns plantejaments radicals d’una filosofia de la postmodernitat que va detectar la caducitat dels grans relats unitaris que, tradicionalment, havien servit a l’ésser humà per entendre’s a si mateix i, alhora, orientar-se davant dels imponents enigmes de la realitat. Universos paral·lels, viatges en el temps, desdoblaments i abolicions de l’ordre racional coincideixen en aquest cicle que proposa un recorregut a través d’un circuit de senders que es bifurquen amb la paradoxa com a brúixola.50 ascensions fàcils pel Pirineu català de Manel Figuera i Abadal

05/08/2008
ArtsLletres

Segon aniversari del diari en línia “bonart actualitat”

26/01/2014
Música

Superat el primer cap de setmana del Festival Strenes, però això continua amb més i millor

01/04/2014
Escenaris

Temporada Alta amplia la projecció de l’escena catalana a llatinoamèrica amb més funcions a Buenos Aires (Argentina) i una nova seu, Montevideo (Uruguai)

23/01/2015