Edició 4.504 (des del 27/09/2007)
Edició 4.504 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 17 maig 2019

Les imatges eco d’Isaki Lacuesta

La inauguració tindrà lloc el 23 de maig a les 19 h.

El Centre Pompidou de París va acollir el 2018 una retrospectiva d’Isaki Lacuesta, comissariada per Sylvie Pras i coordinada per Judith Revault. En aquesta exposició es van presentar dues noves instal·lacions, Les imatges eco i Els films dobles que recreaven imatges sorgides tant de creacions anteriors com de noves filmacions en diversos indrets del món.

Les dues videoinstal·lacions estrenades a París es presenten ara a Catalunya formant part de l’exposició “Les imatges eco”, la qual incorpora dues obres més, la videoinstal·lació La tercera cara de la Lluna (que Lacuesta va crear especialment per a la capella de Sant Nicolau, al Bòlit de Girona, en col·laboració amb l’escultor gironí Pep Admetlla i que ara s’adapta a l’espai d’Arts Santa Mònica), i una obra nova la qual s’estrena a l’Arts Santa Mònica: L’acusat.

Aquestes obres posen en relleu la capacitat creativa i pluridisciplinar d’Isaki Lacuesta com a artista visual, una faceta que ha desenvolupat des dels inicis de la seva carrera artística. Lacuesta parteix del cinema i les arts visuals per investigar nous formats de presentació de les obres, buscant la col·laboració amb creadors d’altres disciplines per generar obres sorprenents per la riquesa de mirades, veus i combinacions.

L’exposició es completa amb fotografies de dos autors relacionats amb l’obra fílmica d’Isaki Lacuesta: Jorge Fuembuena i Oscar Orengo.

Comissariat: Carme Sais
Organitza: Arts Santa Mònica – Departament de Cultura
Produeix: Arts Santa Mònica – Departament de Cultura. Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Centre Pompidou
En col·laboració amb: Institut Ramon Llull i Guzzini
Amb el suport: Fundació Banc de Sabadell

> Informació complementària

Arts Santa MònicaIsaki Lacuesta

Escenaris

Teatre Tantarantana: Fàbrica de Complicitats

06/10/2016
Música

bcn216 protagonitza l?homenatge a Steve Reich al concert inaugural del Sónar a L?Auditori

16/06/2011
Cinema

“El hijo de Saúl”, gran premi del jurat a Cannes

15/01/2016
Escenaris

Amor Oscuro, una història de por i silenci

23/11/2019