Edició 4.407 (des del 27/09/2007)
Edició 4.407 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 17 maig 2019

Les imatges eco d’Isaki Lacuesta

La inauguració tindrà lloc el 23 de maig a les 19 h.

El Centre Pompidou de París va acollir el 2018 una retrospectiva d’Isaki Lacuesta, comissariada per Sylvie Pras i coordinada per Judith Revault. En aquesta exposició es van presentar dues noves instal·lacions, Les imatges eco i Els films dobles que recreaven imatges sorgides tant de creacions anteriors com de noves filmacions en diversos indrets del món.

Les dues videoinstal·lacions estrenades a París es presenten ara a Catalunya formant part de l’exposició “Les imatges eco”, la qual incorpora dues obres més, la videoinstal·lació La tercera cara de la Lluna (que Lacuesta va crear especialment per a la capella de Sant Nicolau, al Bòlit de Girona, en col·laboració amb l’escultor gironí Pep Admetlla i que ara s’adapta a l’espai d’Arts Santa Mònica), i una obra nova la qual s’estrena a l’Arts Santa Mònica: L’acusat.

Aquestes obres posen en relleu la capacitat creativa i pluridisciplinar d’Isaki Lacuesta com a artista visual, una faceta que ha desenvolupat des dels inicis de la seva carrera artística. Lacuesta parteix del cinema i les arts visuals per investigar nous formats de presentació de les obres, buscant la col·laboració amb creadors d’altres disciplines per generar obres sorprenents per la riquesa de mirades, veus i combinacions.

L’exposició es completa amb fotografies de dos autors relacionats amb l’obra fílmica d’Isaki Lacuesta: Jorge Fuembuena i Oscar Orengo.

Comissariat: Carme Sais
Organitza: Arts Santa Mònica – Departament de Cultura
Produeix: Arts Santa Mònica – Departament de Cultura. Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Centre Pompidou
En col·laboració amb: Institut Ramon Llull i Guzzini
Amb el suport: Fundació Banc de Sabadell

> Informació complementària

Arts Santa MònicaIsaki Lacuesta

Escenaris

Una cloenda dedicada a Monturiol tanca Figueres 2009 CCC

16/12/2009
Lletres

Eduard Biosca, humorista, escriptor i Sr. Bohigas, de Versió RAC1

07/08/2013 05:22
Música

Més de 100.000 persones des de 5 països diferents surten a celebrar La Festa de L’Òpera

18/06/2018
Lletres

?Un país de revistes?

15/07/2008