Edició 4.536 (des del 27/09/2007)
Edició 4.536 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 24 març 2019

II Concurs de relats breus i microrelats del festival El Segre de Negre 2019

Per primera vegada es podrà participar al certamen en llengua aranesa

Redacció.- Pagès Editors, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el diari Segre i l’Escola d’Escriptura de Lleida (EELL) convoquen el Segon Concurs de Relats Breus i microrelats El Segre de Negre 2019, un certamen que se celebra en el marc de la quarta edició del festival de novel·la negra i criminal El Segre de Negre, que tindrà lloc els propers 31 de maig i 1 de juny.

El concurs va néixer amb la categoria de microrelats a través de Twitter #micronegre el 2017 durant la celebració del festival i el 2018 es va ampliar amb la categoria de relat breu, tot tancant l’edició amb un gran èxit de participació en totes dues categories.

Aquest premi té com a objectiu promoure l’escriptura de textos literaris de gènere negre en petit format, incentivar el coneixement de la novel·la negra i criminal i fomentar la participació i la complicitat de la ciutadania amb el festival.

Una de les novetats del 2019 és la col·laboració del diari Segre, que publicarà una selecció dels relats i de les fotografies diàriament durant el mes de maig en la seva edició impresa.

A més, i també amb la col·laboració del diari Segre, es convoca la segona edició del Concurs de Fotografia #Instanegre que promou la creació fotogràfica amb referents al gènere negre. S’hi podrà participar des del 22 de març fins al 23 d’abril a través de la xarxa social Instagram.

Requisits i premis

Relat breu: els participants hauran d’escriure un text de 2.500 caràcters com a màxim. Es podrà participar des del divendres 22 de març fins al 23 d’abril.

#micronegre: els participants hauran d’escriure un microrelat de 280 caràcters com a màxim, inclòs el hashtag del concurs, a la xarxa social Twitter. S’hi podrà participar des del dia 30 de maig fins al 31 de maig de 2018.

Es podran presentar textos a totes dues categories en aranès, i també en català i castellà.

El jurat del premi està format per l’escriptora Montse Sanjuan; fundadora de l’EELL, Núria Serrate; el periodista i escriptor Jaume Barrull; el professor de filologia de la Universitat de Lleida i expert en llengua aranesa, Jordi Suïls, i l’experta en literatura negra, Charo González.

El guanyador/a del concurs de microrelats rebrà un lot de tres llibres de gènere negre i una subscripció digital trimestral a Segre.com. Pel que fa als relats breus, el guanyador podrà participar gratuïtament al Seminari intensiu de novel·la negra El Segre de negre els dies 30 i 31 de maig de 2019 a la Universitat de Lleida, rebrà un lot de cinc llibres de gènere negre i una subscripció digital trimestral a Segre.com. Hi haurà un accèssit per al finalista consistent en un lot de dos novel·les negres i una subscripció digital trimestral a Segre.com. Una selecció dels vint millors relats seran publicats al diari Segre diàriament durant el mes de maig i rebran una subscripció digital trimestral a Segre.com.

L’entrega de premis es durà a terme, durant la celebració del festival, el dissabte, dia 1 de juny al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida en el marc d’un acte públic.Escenaris

El festival Internacional de Circ de Figueres arrenca l’1 de març amb 22 muntatges inèdits

26/02/2012 02:44
Videoclips

Club de fans de John Boy

21/02/2010 03:56

Temporada Alta presenta una àmplia programació musical que combina espectacles internacionals, nacionals, produccions pròpies i estrenes absolutes

15/09/2015
Escenaris

Un cap de setmana de circ a Barcelona

17/05/2010