Edició 4.251 (des del 27/09/2007)
Edició 4.251 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 8 juliol 2016

Homenatge de l’Empordà a l’artista Prim Fullà amb una exposició

S’ha inaugurat l’exposició UN TRAÇ DAMUNT PEDRA que exposa l’obra del pintor santperenc

Prim Fullà, un dels grans artistes empordanesos i catalans del segle XX i primers anys del XXI, mort el passat 2015. Més de 200 persones s’han reunit al Casal de Sant Pere Pescador entre artistes, pintors, escultors, autoritats i públic en general que han volgut retre-li un sentit homenatge al un dels pintors més admirats de la nostra terra.
A l’exposició es mostra l’obra gràfica de l’artista incidint en els monotips, vessant menys coneguda de la seva obra; els treballs dedicats a diferents activitats fetes a Sant Pere Pescador, poble on va néixer i viure les darreres dècades; diferents olis i finalment, la casa on va viure i on fundà l’Associació Ars-Empori. En total sumen una cinqüentena d’obres entre olis, litografies, gravats i dibuixos de l’artista.
L’exposició també consta de vídeos, documentació i fotos per ajudar al visitant a fer un recorregut que rememori la vida i obra d’un artista que destacà per les seves capacitats de gran dibuixant i gravador. Va ser també un gran polemista de caràcter fort i fidel a les seves idees que el va portar a apartar-se progressivament de manera vehement, en les últimes dècades, dels circuits comercials de l’art.
L’Empordà i Sant Pere Pescador ha volgut retre-li un sentit homenatge a Prim Fullà, artista intens, compromès amb l’art, amb l’ètica i l’estètica, amb la natura i amb la gent; activista, company i mestre. Han estat presents Marisa Roig, documentació i comissió d’homenatge a Prim Fullà, Agustí Badosa, alcalde de Sant Pere Pescador, Joan Mallarach, direcció, coordinació i comissari
exposició, Jaume Torrent autor del catàleg i Mercè Riba comissària de l’exposició, entre d’altres.

empordàpinturaSant pere Pescador

Música

Un món per estrenar, el primer disc de Martí

06/07/2010 04:20
Música

Macaco llança el single One step amb l’exclusiva col·laboració de Youssou N’Dour

28/06/2011
Escenaris

La màgia del teatre es fusiona amb la de Nadal per tancar l?any 2009 a Granollers

24/12/2009
Escenaris

El Teatre de Salt s’omplirà de bombolles i circ aquest cap de setmana

04/05/2017