Edició 3.859 (des del 27/09/2007)
Edició 3.859 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 1 novembre 2008

Homenatge a Narcís Bonet amb motiu del seu 75è aniversari

L'Obra Social de Caixa Catalunya organitza el tercer concert-homenatge a compositors catalans

El proper dilluns 3 de novembre, tindrà lloc el tercer dels concerts-homenatge a compositors catalans dins de l’edició de Celebracions d’aquest any. Amb motiu del 75è aniversari de Narcís Bonet s?homenatjarà aquest compositor amb una taula rodona i un concert.
El flautista i compositor nordamericà Peter Bacchus, i el compositor i director d’orquestra Salvador Brotons ens glossaran l’obra i la figura de Narcís Bonet. Després, Grup XXI i la soprano Helène Giraudier interpretaran algunes obres del compositor.

La trajectòria de Narcís Bonet s’ha manifestat en el camp de la composició, l’acompanyament, la direcció d’orquestra, l’animació, la difusió, la gestió musical i, particularment, en el de l’ensenyament, sense oblidar la seva acció constant al servei de la cultura catalana. Ha estat President de Joventuts Musicals de Barcelona i de la Federació Internacional de Joventuts Musicals, així com representant del Consell Internacional de la Música de l’UNESCO, entre d’altres moltes coses. Ha obtingut diversos premis, comandes de composició i reconeixements, com el de ser membre de la Real Acadèmia Catalana de Belles Arts o haver rebut la Creu de Sant Jordi amb el President Jordi Pujol.

L’Obra Social de Caixa Catalunya impulsa la música contemporània catalana i el seu retorn a la centralitat cultural
L’Obra Social de Caixa Catalunya ha engegat una sèrie d’accions per estimular i potenciar la recuperació del patrimoni musical contemporani català, tant de l’obra ja existent com de la producció futura. Entre les més destacades hi ha la voluntat d’impulsar la creació de música contemporània catalana a través dels encàrrecs per part de l’Obra Social Caixa Catalunya de música de cambra, simfònica, operística i coral, que fins al 2008 arriben a una vintena. En aquest sentit destaca, dins la recent reforma integral que ha tingut la part soterrània de La Pedrera de Caixa Catalunya, la transformació de l’Auditori Caixa Catalunya en una magnífic auditori de música.

homenatge

Música

Jay Jay Johanson presenta a l’Auditori de Girona el seu últim treball “Cockroach”

22/11/2013
Turisme

La revista Cupatges confronta aquests dos tipus de vins escumosos

23/12/2008 5:30''

L’Electrobeach Festival del Barcarès fa un nou record d’espectadors amb més de 160.000 assistents

17/07/2016
Escenaris

Arranca la 3a temporada de “Cabaret Victòria” a la Sala Fènix de Barcelona

04/06/2014