Edició 3.764 (des del 27/09/2007)
Edició 3.764 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 1 novembre 2008

Homenatge a Narcís Bonet amb motiu del seu 75è aniversari

L'Obra Social de Caixa Catalunya organitza el tercer concert-homenatge a compositors catalans

El proper dilluns 3 de novembre, tindrà lloc el tercer dels concerts-homenatge a compositors catalans dins de l’edició de Celebracions d’aquest any. Amb motiu del 75è aniversari de Narcís Bonet s?homenatjarà aquest compositor amb una taula rodona i un concert.
El flautista i compositor nordamericà Peter Bacchus, i el compositor i director d’orquestra Salvador Brotons ens glossaran l’obra i la figura de Narcís Bonet. Després, Grup XXI i la soprano Helène Giraudier interpretaran algunes obres del compositor.

La trajectòria de Narcís Bonet s’ha manifestat en el camp de la composició, l’acompanyament, la direcció d’orquestra, l’animació, la difusió, la gestió musical i, particularment, en el de l’ensenyament, sense oblidar la seva acció constant al servei de la cultura catalana. Ha estat President de Joventuts Musicals de Barcelona i de la Federació Internacional de Joventuts Musicals, així com representant del Consell Internacional de la Música de l’UNESCO, entre d’altres moltes coses. Ha obtingut diversos premis, comandes de composició i reconeixements, com el de ser membre de la Real Acadèmia Catalana de Belles Arts o haver rebut la Creu de Sant Jordi amb el President Jordi Pujol.

L’Obra Social de Caixa Catalunya impulsa la música contemporània catalana i el seu retorn a la centralitat cultural
L’Obra Social de Caixa Catalunya ha engegat una sèrie d’accions per estimular i potenciar la recuperació del patrimoni musical contemporani català, tant de l’obra ja existent com de la producció futura. Entre les més destacades hi ha la voluntat d’impulsar la creació de música contemporània catalana a través dels encàrrecs per part de l’Obra Social Caixa Catalunya de música de cambra, simfònica, operística i coral, que fins al 2008 arriben a una vintena. En aquest sentit destaca, dins la recent reforma integral que ha tingut la part soterrània de La Pedrera de Caixa Catalunya, la transformació de l’Auditori Caixa Catalunya en una magnífic auditori de música.

homenatge

Escenaris

Joan Baixas estrena Casa de Llops, un espectacle amb moviment, música i narració

24/10/2010
Cinema

“El viaje de Arlo”, una nova meravella tècnica dels estudis Pixar i Disney

27/11/2015
Música

Els Amics de les Arts, Antònia Font i Txarango actuaran en el Petits Camaleons, el festival de música per a nens

02/10/2012 07:45
Escenaris

La Fira Mediterrània de Manresa tindrà lloc del 8 a l’11 de novembre

05/11/2012 03:17