Edició 3.919 (des del 27/09/2007)
Edició 3.919 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 21 gener 2014

Girona es consolida com a ciutat de festivals

Es presenta la segona edició de la guia que recull els 16 festivals artístics que tindran lloc al municipi durant tot l’any.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha presentat la segona edició de la guia “Girona, ciutat de festivals”, que consolida la capitalitat de Girona com a escenari de diferents esdeveniments culturals al llarg de l’any. A diferència de la guia de l’any passat, enguany la publicació no recull només els festivals musicals, sinó que s’hi engloben un total de 16 festivals de tots els àmbits artístics i culturals. En concret, hi haurà vuit festivals de música, dos d’arts escèniques, dos d’arts audiovisuals, tres amb un concepte multidisciplinari i un de lletres. “Gràcies a l’esforç coordinat dels diferents agents públics, privats i d’entitats de la ciutat en poc temps Girona s’ha posicionat i s’ha projectat com a capital cultural del país”, ha manifestat l’alcalde.

La programació de festivals d’aquest 2014 arrencarà motors aquest dijous amb la inauguració del setè Festival d’Art Independent Pepe Sales i aquest cap de setmana amb la setena temporada musical del festival Ibercamera. El Black Music Festival completarà el calendari cultural del primer trimestre de l’any. El Festival Strenes, el Festival de Literatura Olot-Girona (MOT), el Festival In-Somni, el Girona A Capella Festival, la 8a Mostra Inund’art o el Festival Milestone Project seran els protagonistes culturals de la primavera del 2014.

L’arribada de l’estiu vindrà acompanyada de propostes diverses i per a tots els públics, com el festival Nits de Clàssica, el Festival de Cinema de Girona, el Festival de Guitarra de Girona o el FITAG. A la recta final de l’any, la música, el cinema i el teatre es veuran reflectits en el Festival de Jazz de Girona, l’Acocollona’t o una nova edició de Temporada Alta.

Els festivals són un dels actius culturals i turístics més forts de la ciutat i per aquest motiu s’aniran fent accions de promoció i difusió d’aquesta marca de Girona com a ciutat de festivals al llarg de l’any i més enllà de la ciutat.

> Informació complementària

culturafestivalsgironamusica

Temporada Alta desembarca a Barcelona amb dues produccions: Terra Baixa i Lluís Homar i Una altra pel·lícula de Julio Manrique

23/09/2015
Cinema

“Her”, la nova proposta del visionari realitzador Spike Jonze

21/02/2014
Cinema

Sang, fetge i terribles mètodes de tortura a ‘The collector’

12/01/2012 01:26
Escenaris

“L’eclipsi”, una òpera d’Alberto García Demestres

02/07/2014