Edició 3.673 (des del 27/09/2007)
Edició 3.673 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 19 maig 2014

Girona a Cappella tanca la tercera edició amb un balanç molt positiu

El certamen ja s'ha convertit en un referent europeu del gènere de la música sense instruments

Girona A Cappella va tancar ahir la tercera edició amb un balanç molt positiu per part de l’organització que xifra en 12.000 els assistents al llarg dels 10 dies de festival, convertit en un referent europeu de la música sense instruments. El festival s’ha posicionat dins el calendari dels esdeveniments culturals del sud d’Europa i ha situat Girona, ciutat de festivals, dins el circuit europeu a cappella que ja és parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere, així com visita obligada pel públic amant de la bona música. Girona A Cappella és l’únic festival dedicat exclusivament a la música sense instruments de l’Estat espanyol.

L’organització valora molt positivament la resposta a les propostes de pagament que van acollir l’Auditori de Girona -amb els llegendaris The Swingle Singers, amb un 80% d’ocupació- La Casa de Cultura, amb Les Síxters, que van esgotar totes les entrades.

D’entre les propostes que més han impressionat el públic destaquen precisament The Swingle Singers, amb una actuació impecable, en què s’imitaven instruments com la bateria i el baix i els seus membres ho feien absolutament tot amb la veu -malgrat que podia semblar increïble-; o el reconegut sextet cubà

Vocal Sampling, que van fer ballar tota la plaça Independència plena a vessar. També ha estat un èxit la primera coproducció del festival, l’espectacle Nus, d’Òpera Prima -creada especialment pel festival per revisar clàssics de l’òpera des d’una nova perspectiva- o l’actuació dels barcelonins The Hanfris Quartet, una de les millors formacions europees del gènere Barbershop i uns habituals de Girona A Cappella, doncs han participat al festival en totes les edicions.

També els concerts celebrats entre setmana, en què s’han programat formacions emergents i corals de la ciutat, han tingut una gran acollida per part del públic i els artistes s’han pogut sentir ben acompanyats tots els dies. A diferència de l’any passat, aquest no s’ha hagut de cancel·lar cap concert a causa de la pluja.

La direcció del festival ja prepara quarta edició de Girona A Cappella Festival, amb l’objectiu de continuar portant a Girona les millors figures nacionals i internacionals del gènere.

> Informació complementària

a cappellafestivalgironamusicaTemps de flors

Lletres

Núria Esponellà presenta Rere els murs, premi Néstor Luján

18/04/2010 06:00
Música

10è Gastromusical del Molí de l’Escala amb Lucrecia, Pablo Carbonell, Kepa Junkera, Paula Grande i Duquende

18/06/2016
Cinema

“Los Juegos del Hambre: Sinsajo – Parte 1” amb Jennifer Lawrence

21/11/2014
Escenaris

Juanjo Puigcorbé i Pere Ponce reflexionen sobre la vida i el teatre en un text original de Juan Mayorga

28/01/2014