Edició 3.977 (des del 27/09/2007)
Edició 3.977 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 13 abril 2013

Gentil Puig i Moreno presenta avui “El passat ens empaita. Vicissituds d’un fill d’exiliat republicà”

El format de la presentació serà una conversa entre Jordi Cabezas, exbatlle de la Jonquera, Enric Pujol, historiador, Teresa Sinyol, grafista, i l’autor del llibre, Gentil Puig

Pagès Editors i el Museu Memorial de l’Exili coorganitzen l’acte de presentació del llibre El passat ens empaita. Vicissituds d’un fill d’exiliat republicà, de Gentil Puig i Moreno (1934), professor honorari de la Universitat de Perpinyà i de La Universitat Autònoma de Barcelona.

En el llibre, l’autor traça un recorregut autobiogràfic que s’inicia amb els records que l’han marcat durant la seva infància i adolescència de fill d’exiliat republicà a França, i continua amb una narració densa i detallada del seu camí vital i professional cap a la maduresa. Fill del dirigent rabassaire Nònit Puig i Vila, Gentil Puig descobreix la militància molt jove a la Joventut Socialista Unificada i reforça la seva catalanitat als casals catalans de Tolosa i París. A través d’un relat amè, apassionat i autocrític la trajectòria personal s’intercala amb les percepcions i opinions sobre episodis de la història general.

El seu pas com a estudiant per la Sorbonne, el retorn a Catalunya el 1962, el Maig del 68 a París, la seva instal·lació a Catalunya a partir de 1968, les seves experiències en la renovació del camps pedagògics i lingüístics en l’àmbit universitari català dels anys setanta,  els seus doctorats a França, les diverses militàncies polítiques a l’exili i a l’interior, la vida familiar i afectiva … acaben conformant la primera part, tal com diu Gentil Puig, “de les meves petites i grans aventures personals i polítiques […]”.

Sens dubte, un exercici d’escriptura brillant en què la memòria individual i la història col·lectiva es conjuguen i fins i tot es retroben.

> Informació complementària

exiliatllibreMUMEpresentaciórepublicàxerrada

Videoclips

Gratitud

19/07/2010 03:27
Música

De tu a tu ens presenta “Moments”, el seu primer disc autoproduït

22/03/2017 05:52
Cinema

Basada en la primera novel·la de Javier Cercas

17/11/2017 1:58"
Tendències

Els restaurants Mimolet i Mas de Torrent preparan un menú a quatre mans entre els seus cuiners

11/05/2010 06:28