Edició 4.635 (des del 27/09/2007)
Edició 4.635 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 27 juliol 2019

La fusió i la sardana tradicional conviuen en la tercera edició del festival ‘Amb So de Cobla’

Aquest diumenge Palamós acull el 51è Aplec de la Sardana a manera de preludi del festival que començarà el 7 d'agost

Redacció.- La tercera edició del festival Amb So de Cobla de Palamós donarà oficialment el seu tret de sortida aquest diumenge, 28 de juliol, a partir de dos quarts de sis de la tarda i a l’Arbreda Municipal acollint la 51a edició de l’Aplec de la Sardana de Palamós a manera de preludi del festival d’enguany.

En aquesta ocasió, els organitzadors de l’Aplec -i coorganitzadors del festival, l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós-, han volgut convidar dues cobles que venen de lluny per donar major rellevància a l’Aplec d’aquest 2019. Ens referim a la cobla La Principal d’Amsterdam, una de les formacions que més ha fet fora de les nostres fronteres per divulgar el so de la cobla catalana, i a la Mil·lenària, Fidelíssima vila de Perpinyà, en el que vol ser un reconeixement explícit al municipi que enguany ostenta el títol de Capital de la Sardana 2019, Perpinyà. Ambdues formacions se sumaran a les interpretacions de les cobles Bisbal Jove, Baix Empordà i Mediterrània.

La celebració, aquest diumenge, d’una nova edició del tradicional Aplec de Palamós preludia la setmana central del festival empordanès, que reprendrà la seva activitat el proper dimecres 7 d’agost, a les deu de la nit, amb la celebració del 19è Concert de la Costa Brava – Memorial Ricard Viladesau, amb la participació de les cobles La Principal de la Bisbal i Els Montgrins, novament a l’Arbreda Municipal. Ens referim a una de les activitats de caràcter tradicional més seguides i reconegudes pel públic sardanista que apel·la a la memòria de qui va ser un dels tenoristes més importants de la història de la sardana -l’intèrpret de Calonge, Ricard Viladesau.

Amb tot, el festival Amb So de Cobla referma en la seva tercera edició el seu compromís amb la producció destinada a divulgar el so de la cobla amb l’objectiu de situar-la en un lloc central de la creació contemporània. D’aquí que l’edició d’aquest 2019, posi en valor el fet que la cobla té capacitat d’atracció d’un públic divers si és capaç d’articular produccions singulars i de qualitat que mostrin perspectives noves, més enllà de la formació clàssica d’onze músics.Videoclips

Puc tancar i obrir

25/11/2010 02:42
Música

Superat el primer cap de setmana del Festival Strenes, però això continua amb més i millor

01/04/2014
Videoclips

Sopa de Cabra

07/04/2008 3:40''
Música

Strenes arriba a més de 32.000 espectadors en aquesta edició

01/05/2017