Edició 3.617 (des del 27/09/2007)
Edició 3.617 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 22 novembre 2012

Fotografia solidària

Avui dijous, 22 de novembre, a les 19:30 hores, s'inaugura a Barcelona la exposició fotogràfica "Projecte Número 8" de Fèlix Tutusaus, els beneficis de la qual seràn destinats a l'Associació per al Parkinson.

En una visita rutinària al metge, Fèlix Tutusaus fou diagnosticat d’aquest trastorn neurodegeneratiu crònic que porta, amb el temps, a la incapacitació progressiva.

Aleshores va decidir, abans de sentir-se impossibilitat, emprendre el seu vuitè projecte, que ha consistit en fotografiar el número 8 en diferents llocs de Barcelona, i també al costat d’una gran quantitat de persones que hi han volgut participar dessinteressadament. Aquestes persones, més de 200, procedents de diferents àmbits (política, teatre, música, art, disseny, establiments comercials, amics, família…) s’han retratat amb el número 8, i, en algunes ocasions, han creat un dibuix o algun objecte amb aquest número espeicalment per a la ocasió, i l’han donat per a que sigui exposat també a la mostra.
Es podran veure, per exemple, des d’un 8 infantil guixat a una pissarra per Miró, un nen de cinc anys, als vuits dibuixats pel cuiner Ferran Adrià, l’ex-president Pasqual Maragall, l’alcalde Xavier Trias, els cantants Núria Feliu i Tomeu Penya, el presentador Andreu Buenafuente, la dissenyadora Bibian Blue, l’ arquitecte Ricardo Bofill o l’actor Joel Joan i la sorpresa davant de diferents objectes que han estat creats amb un 8 expressament per ser retratats com, per exemple, la piruleta de la casa de caramels artesans Papabubble, o el vuit rosa amb llaçades de les polifacètiques Lola&Caroline. En altres ocasions els retratats ho han fet amb un número 8 de grans dimensions i color blanc, como és el cas del grup teatral La Cubana, que rodeja el 8 amb els seus vestits de boda.
Finalment, el 8 es passeja per Barcelona i el veurem fotografiat a diferents llocs com la platja, el metro, les Rambles, el monument a Colom, la escultura de Lichtenstein i els mistos de Claes Oldenburg.

Una exposició que ens mostra Barcelona i la seva gent, sorprenent i totalment recomanable i que es podrà veure a l’Espai Vuit, Carrer Roger de Flor 143, Barcelona.

8artistes solidarisbarcelonaparkinson

Videoclips

Onades de nit

10/01/2012
Música

100 Elephants, Fredy Live Karaoke i Banc de proves amb grups del 360 Fest a La Mirona

06/04/2010
Escenaris

Così FUN tutte de Carol López al Liceu

02/10/2012
Escenaris

El Centre Cultural i Recreatiu celebra el seu 30è Concurs de Teatre Amateur Vila de Pineda de Mar

14/01/2009