Edició 4.288 (des del 27/09/2007)
Edició 4.288 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 22 novembre 2012

Fotografia solidària

Avui dijous, 22 de novembre, a les 19:30 hores, s'inaugura a Barcelona la exposició fotogràfica "Projecte Número 8" de Fèlix Tutusaus, els beneficis de la qual seràn destinats a l'Associació per al Parkinson.

En una visita rutinària al metge, Fèlix Tutusaus fou diagnosticat d’aquest trastorn neurodegeneratiu crònic que porta, amb el temps, a la incapacitació progressiva.

Aleshores va decidir, abans de sentir-se impossibilitat, emprendre el seu vuitè projecte, que ha consistit en fotografiar el número 8 en diferents llocs de Barcelona, i també al costat d’una gran quantitat de persones que hi han volgut participar dessinteressadament. Aquestes persones, més de 200, procedents de diferents àmbits (política, teatre, música, art, disseny, establiments comercials, amics, família…) s’han retratat amb el número 8, i, en algunes ocasions, han creat un dibuix o algun objecte amb aquest número espeicalment per a la ocasió, i l’han donat per a que sigui exposat també a la mostra.
Es podran veure, per exemple, des d’un 8 infantil guixat a una pissarra per Miró, un nen de cinc anys, als vuits dibuixats pel cuiner Ferran Adrià, l’ex-president Pasqual Maragall, l’alcalde Xavier Trias, els cantants Núria Feliu i Tomeu Penya, el presentador Andreu Buenafuente, la dissenyadora Bibian Blue, l’ arquitecte Ricardo Bofill o l’actor Joel Joan i la sorpresa davant de diferents objectes que han estat creats amb un 8 expressament per ser retratats com, per exemple, la piruleta de la casa de caramels artesans Papabubble, o el vuit rosa amb llaçades de les polifacètiques Lola&Caroline. En altres ocasions els retratats ho han fet amb un número 8 de grans dimensions i color blanc, como és el cas del grup teatral La Cubana, que rodeja el 8 amb els seus vestits de boda.
Finalment, el 8 es passeja per Barcelona i el veurem fotografiat a diferents llocs com la platja, el metro, les Rambles, el monument a Colom, la escultura de Lichtenstein i els mistos de Claes Oldenburg.

Una exposició que ens mostra Barcelona i la seva gent, sorprenent i totalment recomanable i que es podrà veure a l’Espai Vuit, Carrer Roger de Flor 143, Barcelona.

8artistes solidarisbarcelonaparkinson

Escenaris

Dues dones que ballen s’ajorna fins a la temporada 2010-2011

13/01/2010
Lletres

‘Després de Laura’, el triangle amorós i musical imaginat per Jordi Cabré

18/04/2011 04:53
Videoclips

Qui vol consells

29/03/2012 05:33
Escenaris

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona arrenca demà amb l’actuació inaugural de l’espectacle UAP 13

27/08/2013