Edició 4.698 (des del 27/09/2007)
Edició 4.698 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 20 febrer 2020

La fotògrafa Elena Sol investiga el concepte de viatge a través de l’exposició Myrias

La mostra, que consta de 44 fotografies, es podrà veure del 16 d'abril al 13 de juny a la galeria de la marca de viatges B the travel brand Xperience

Redacció.- Myrias és un projecte expositiu realitzat entre 2015 i 2019 i conformat per 44 fotografies que exploren els punts de contacte entre la natura i la civilització ideat per la fotògrafa tinerfenya Elena Sol. El títol Myrias, que fa referència a la paraula grega miríada que significa ‘quantitat incalculable’ o ‘allò que no podem abarcar’, ens endinsa en un viatge arqueològic on els llocs del present, comuns a natura i éssers humans, conecten amb el temps en tota la seva magnitud. Després de passar per la galeria de B the travel brand Xperience de Barcelona, el projecte es podrà veure al mes de setembre a Madrid i després itenerarà per Palma de Mallorca i Lisboa.

A través de la seva mirada, la fotògrafa ha establert un viatge fotogràfic que consta de tres fases, una primera fase d’exploració, una segona de representació i una tercera de revelació que ens transporta a un món oníric on tot podria succeir.

Durant la primera fase, titulada ARQUEOPOÉTICA, Sol ha realitzat un treball de camp que té com a resultat tot un seguit de fotografies on allò natural es confon amb allò humà i històric. Per a la segona fase, batejada amb el nom de PROTOHORIZONTES, la fotògrafa ha construit noves icones amb diapositives de reconegudes obres d’art de caràcter antropomòrfic, objectes naturals recolectats al llarg de la seva vida i imatges de llocs on ha estat. La tercera i última fase, anomenada PREMONICIONES, mostra imatges que revelen allò anhelat, però també la llar perduda.

Myrias va ser seleccionat als VOIES OFF AWARDS 2017, ha guanyat el segon premi als visionats PHOTOALICANTE 2019 i ha estat parcialment exposat al Festival PA-TA-TA 2019.

El jurat ha estat format per la docent i crítica d’art contemporani Carmen Dalmau, el fotògraf David Jiménez, el director de Foto Colectania Pepe Font de Mora, la directora artística de la Fundació Foto Colectania Irene de Mendoza i el coordinador de Experiencias de B the travel brand Xperience Mariano Gijón.

Tots ells han seleccionat el projecte de Myrias d’entre una seixantena de propostes per la seva coherència i la maduresa del projecte, la interpretació oberta i poètica sobre la temàtica del certamen i la seva aproximació a les arrels culturals i antropològiques que ens conviden a fer un viatge en el temps. A més a més, també han destacat l’encertada proposta expositiva i la seva adaptació a l’espai.

fotografiaMyrias

Música

L’artista presenta “Camina”, el seu primer disc

16/03/2015 04:34
Tendències

Oberta la convocatòria del V Concurs Sons de la Mediterrània

31/03/2012
Videoclips

‘Per primer cop’, primer videoclip del nou disc de Mazoni

10/02/2011 03:51
Escenaris

El bon pare, una de les comèdies del Grec, torna el 7 de setembre al Borràs per fer temporada

27/08/2016

Un projecte de la Universitat de Girona recorre la història i el present de 10 barris de la ciutat

Hi han participat 40 alumnes del Grau de Comunicació Cultural

Redacció.- La Universitat de Girona acaba de presentar el projecte “Itinerari pels barris de Girona”, una plataforma digital que permet conèixer la història i el present de 10 barris de la ciutat a través de vuit itineraris. El treball, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, va destinat als gironins i gironines per […]