Edició 4.532 (des del 27/09/2007)
Edició 4.532 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 24 setembre 2016

Forta aposta per la dansa en la 19a edició de la Fira Mediterrània

Enric Montefusco & Buena Suerte presentaran Tata Mala, espectacle coproduït per Fira Mediterrània i el Festival Grec

Redacció.- Si habitualment la dansa té un pes important dins la programació de la Fira Mediterrània de Manresa, enguany l’aposta s’intensifica mostrant la capacitat del moviment per connectar la creació contemporània amb la tradició. És el cas de Vertical dance, del noruecs FRIKAR dance company, que ballaran sobre la façana de l’ajuntament de la capital del Bages amb la música en directe del carismàtic trompetista franco-català Raynald Colom, en el que serà un dels tres espectacles inaugurals de la 19a edició del mercat manresà. La prestigiosa companyia noruega, especialista en el diàleg entre tradició, natura i moviment contemporani també serà present a la Fira amb Leahkit, una peça ovacionada internacionalment per la crítica i que es basa en la confrontació coreogràfica entre Hallgrim Hansegard, director de la companyia, i el músic d’ètnia lapona Torgeir Vassvik.

També s’han confegit en la línia de connectar creació contemporània i cultura tradicional, Tata Mala, una peça de teatre musical coproduïda per la Fira i el Festival Grec, d’Enric Montefusco amb Sonia Gómez, Los Corderos i els Falcons de Barcelona, i Esvorell, el laboratori de creació de la Fira Mediterrània 2015 que torna convertit en espectacle després del treball d’un any i amb la mirada externa de Sònia Gómez (coreografia) i Roberto Oliván (moviment).

Per altra banda, i també en l’àmbit de la dansa, la Fira es fa ressò del treball d’una nova generació de creadors que estan portant la dansa flamenca a l’espai públic. A Manresa podrem gaudir de dos clars exponents d’aquest corrent: la bailaora de Xerès Leonor Leal i el coreògraf i expert en dansa espanyola Daniel Doña. El pati del Kursaal serà l’escenari d’aquest proposta temàtica.

Fruit de la col·laboració de la Fira amb el Govern de les Illes Balears, la Cia Maria Antònia Oliver també visitarà la capital bagenca amb Volen, volen un espectacle per als més petits amb un globus com a element principal.Exposicions

La Maternitat d?Elna, Bressol de l?exili

26/12/2009
Arts

El CoNCA reconeix quatre entitats i sis personalitats del pais amb els Premis Nacionals de Cultura 2019

21/03/2019
Música

El 30 de gener un nou concert per al cicle de concerts ‘Born de Cançons 2015’

28/01/2015
Cinema

‘¿Estás ahí?’, una comèdia de Roberto Santiago

14/05/2011 01:45